CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay bir ay önce 23 Kasım günü ‘’Türkiye’de suça karışan baronlar’’ listesini Meclis’te paylaştı. Rulo haline getirdiği 2 metrelik listeyi TBMM Genel Kurulunda açtı. Akay, aynı listeyi yeniden açtı ancak bir ay önce 2 metre olan liste yeni suç örgütü üyelerinin isimlerinin eklenmesi ile 2,5 metreye ulaştı.
CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, TBMM’de Hazine Maliye Bakanlığı bütçesi üzerinde yaptığı konuşmada ‘’Mali Eylem Görev Gücü bizi gri listeye aldı. Kara paranın aklanması ve terörizmin finansmanı mücadelesinde yetersiz kalındı. Uluslararası suç örgütleri, uyuşturucu baronları, kırmızı bültenle arananlar ülkemizde cirit atmışlar. Ben buradan kısa süre önce 2 metrelik bir liste paylaştım. Aradan geçen sürede listemiz uzadı’’ dedi ve bu kez 2,5 metelik rulo listeyi açtı.
DEPREM VERGİLERİ
6 Şubat depremine de değinen Akay ‘’Toplanan gelirlerin 1 trilyon 28 milyarlık kısmı deprem harcamalarında kullanılacak. 1999 yılında yaşanan deprem sonrasında ihdas edilen deprem vergileri vardı. 36.2 milyar dolarlık deprem vergi geliri toplandı ama otoyola, demir yollarına harcanmış, hava yollarına harcanmış. Bunu Sayın Bakan Şimşek açıkladı. Şimdi Sayın Şimşek 6 Şubat depreminde bu kadar can ve mal kaybından sonra bu harcamalar doğru olmuş mu, vicdanen bir rahatsızlık duyuyor musunuz?’’ diye sordu.
Sözcü
AKP'nin 'kalesi'nde isyan 'Bu partiye oy vermeyeceğiz !'3126 izlenme
Türkiye böyle boykot görmedi! Halk satın almama hakkını kullandı48 izlenme
Talebi reddedilen Kayyum Gürsel Tekin, haberlere sinirlendi: "Bizim nezaketimizi, zarafetimizi zedelemeye kalkışmayın. Bu üçlüyle uğraşamazsınız!"27 izlenme
İnce’den dikkat çeken ’24 Haziran’ açıklaması!298 izlenme
Avrasya Araştırma'dan açıklama: İmamoğlu aday olursa fark yüzde 20’yi geçecektir50 izlenme
Türkiye Barolar Birliği’nden müzik yasağıyla ilgili dava!44 izlenme
İğrenç savunma! "Senin çocuğun erkek, kız değil ki!"147 izlenme
Alanya'da cami imamı küçük yaştaki 3 kız çocuğuna tacizden tutuklandı!1172 izlenme