TCDD yetkilileri tarafından İzmir Alsancak Garı önünden kaldırılıp kapalı perona çekilen Mustafa Kemal Atatürk'ün kullandığı Beyaz Vagon'dan boşalan yer, açık hava mescidine dönüştürüldü.
İzmir Alsancak Garı önünde 13 yıldır ziyaretçilerini ağırlayan, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1927’den 1935’e kadar yurt içi gezilerinde kullandığı Beyaz Vagon, geçen 21 Ağustos'ta bir gece yarısı operasyonuyla yerinden kaldırıldı. Vagon, Atatürkçü Düşünce Derneği'nden (ADD) bir grup gencin protestolarına rağmen, apar topar kapalı perona çekildi. Anadolu Ajansı ise Beyaz Vagon’un “kötü hava koşullarından etkilenmemesi ve daha sağlıklı ziyaret ortamı yaratılması” amacıyla meydandan kaldırıldığını yazdı. Ancak, TCDD yetkililerinden herhangi bir resmi açıklama yapılmadı. Yurttaşlar karara tepki gösterirken, CHP İzmir Milletvekilleri Atila Sertel, Kani Beko ve Murat Bakan da olayı TBMM gündemine taşıdı. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur vagona talip olduklarını açıkladı.

AÇIK HAVA MESCİDİNE ÇEVİRDİLER
Ege Postası'ndan Tenzile Aşçı'nın haberine göre, Beyaz Vagon'un meydandan kaldırılmasıyla ilgili bir iddia daha ortaya atıldı. TCDD yetkililerinin, hemen yan tarafta bulunan mescidin önünü açmak ve onu daha görünür kılmak amacıyla Beyaz Vagon'u kaldırdığı ileri sürüldü. Bu şok iddia İzmir gündeminde tartışılırken, bugün objektiflere çarpıcı bir görüntü yansıdı. Cuma namazı için TCDD Gar Mescidi'ne gelenlerin Beyaz Vagon'dan boşalan yerde saf tuttuğu görüldü. Alan adeta açık hava mescidine dönüştürüldü.
APAR TOPAR ÇİMLENDİRMİŞLER
Yurttaşlar, vagon kaldırıldıktan sonra ortaya çıkan topraklık alanı apar topar çimlendiren TCDD yetkililerinin, burayı açık hava mescidine çevirmeyi çok önceden planladığı ileri sürüldü.

https://odatv4.com/ataturkunkullandigibeyazvagonunyerinebakinneyapildi25092007.html
İmamoğlu’ndan Erdoğan’a kredi yanıtı147 izlenme
Diyanet'ten 23 Nisan skandalı! Kut’ül-Amare 17 sayfa 23 Nisan ise 3 cümle!464 izlenme
Çinlilerin kuracağı 200 fabrika ne oldu?177 izlenme
Şehit Piyade Uzman Onbaşı İsmail Yazıcı'nın son sözleri: "Ben dönmeye değil, ölmeye gidiyorum"42 izlenme
Silivri açıklarında fay hattının üstüne gaz depolama tesisi kurulmuş15 izlenme
Sedat Peker'den Türkiye'yi sarsan ölümlerle ilgili dikkat çeken paylaşım!99 izlenme
Merkez Bankası başkanından çok konuşulacak döviz itirafı!126 izlenme
KONDA Genel Müdürü Erdem: "Erdoğan'ın kaybetme ihtimali yüksek, İnce'yle ilgili 'köpük' gitgide düşer"41 izlenme
Bakanlıktan ithal et sorusuna yanıtsız yanıt! ‘Bakanlık et baronlarını sır gibi saklıyor’ iddiası
Erdoğan’ın 'aynı gemideyiz' sözlerine tepki yağdı: “Sizin gemi Titanik bizimkisi Bandırma”
Bir dönem kapanıyor: Yaşlılar için bedava toplu taşıma yolculuğu tarih olacak
Sağlık Bakanı açıkladı: 16.749 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka sayısı 2.911.642'ye, can kaybı 29.623’e yükseldi!