İngiliz hükümetinin resmi internet sitesinde yer alan açıklamaya göre İngiltere Rusya'ya karşı yaptırım rejimi çerçevesinde 67 yeni yaptırım açıklarken, 40 yeni gemiyi yaptırım listesini ekledi.
İngiltere Başbakanı Keir Starmer, son yaptırım paketinin Ukrayna savaşının başından bu yana Rusya'ya karşı uygulanacak en büyük yaptırım paketi olduğunu belirterek, Rusya'nın yaptırımlara maruz kalmaması için kullanılan gemilere yönelik daha fazla önlem alınacağını ve Çin ile diğer ülkelerdeki askerî malzeme tedarik eden şirketlere de yaptırımlar getirileceğini söyledi.
Rusya Enerji Bakanı Sergey Tsivilyev, ülkesinin yaptırımlarla başa çıkmayı öğrendiğini belirterek, "Bize karşı uygulanan her tedbire karşı biz de karşılık geliştiriyoruz. Hiçbir yaptırım bizi durduramaz." dedi.
Tsivilyev, başkent Moskova'da Avrupa Birliği'nin (AB) Rusya'nın enerji sektörüne yönelik yeni yaptırımlarını değerlendirdi.
Batılı çok sayıda enerji şirketinin Rusya'ya dönmek istediğine işaret eden Tsivilyev, "Ancak kendilerine yaptırım uygulanmasından korkuyorlar. Eğer yaptırımlar kalkarsa çok sayıda şirket pazarımıza döner." diye konuştu.
Rusya'nın Batılı şirketlerin dönmesi halinde teknolojik bağımsızlığını kaybedip kaybetmeyeceğine yönelik bir soruyu yanıtlayan Tsivilyev, "Artık kaybetmeyiz. Bilim insanlarımız ve biz bu duruma güvenilemeyeceğini ve kendi güvenliğimizi düşünmemiz gerektiğini anladık." dedi.
Yaptırımların Rus enerji sektöründeki olası etkilerini de değerlendiren Tsivilyev, "Yaptırımlarla başa çıkmayı öğrendik. Bize karşı uygulanan her tedbire karşı biz de karşılık geliştiriyoruz. Hiçbir yaptırım bizi durduramaz." ifadelerini kullandı.
Tsivilyev, yaptırımlar öncesinde yabancı teknolojilerin ve ekipmanların Rusya'da önemli role sahip olduğuna işaret ederek, "Bize tüm bu teknolojilere erişimi kapattıklarında, her şeyi kendimiz geliştirmek zorunda kaldık ve şimdi teknolojik egemenliğimiz hakkında güvende hissedebiliriz." dedi.
AB, Rusya'nın enerji, ulaşım, ticaret, finans ve bankacılık sektörleri ile Rus gölge filosunu hedef alan yeni yaptırımları uygulamada anlaştığını bugün duyurdu.
Sözcü
Aydınlı yurttaşlardan Özlem Çerçioğlu isyanı! Belediye önünde oy pusulası yaktılar10 izlenme
Bekir Bozdağ’dan, Danıştay’ın ‘Öğrenci Andı’ kararına tepki!114 izlenme
Benzin ve otogaz istasyonlarında zam kuyruğu! ‘Bir an önce seçim istiyoruz’71 izlenme
Bayram öncesi sahte çikolata uyarısı: Kakao yerine kokolin23 izlenme
Elon Musk, Twitter'daki mesaj sayısı sınırlamasını 280'den 4000'e çıkarmak için sinyal verdi.28 izlenme
Emekli Amiral Türker Ertürk'ten gündemi sarsacak açıklama: "SİHA'yı vuran F-16 İncirlik'ten kalkmış!"42 izlenme
AKP'nin Ankara adayı Turgut Altınok İstiklal Marşı’nı yanlış okudu, AKP’nin sanatçısı Sinan Akçıl da kurtaramadı40 izlenme
CHP’li belediyeye baltayla saldırı! Makam odasını parçaladılar27 izlenme