YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı adayı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun mahkemede yapamadığı savunmasını kitaplaştırmak istediğini ancak eser henüz basılmadan durdurma ve toplatma kararı alındığını açıkladı. İmamoğlu'nun kitabının isminin de "Millet Şahidimdir" olduğu öğrenildi.
YENİ Parti Lideri Özgür Özel, Ekrem İmamoğlu’nun mahkemede yapmasına izin verilmediğini söylediği savunmasını kitaplaştırdığını açıkladı. Özel, kitabın basımının durdurulduğunu ve hakkında toplatma kararı verildiğini söyledi.
Kocaeli’de konuşan Özel, "Savunmasını yazdığı kitabın toplatılmasına karar verildi" dedi.
İmamoğlu, "Engellenen savunmamı anlatacağım" diyerek kitabı yazmıştı.
İmamoğlu’nun savunma hakkının kısıtlandığını savunan Özel, mahkeme sürecine ilişkin şunları söyledi:
"1,5 yıldır sabırla beklediği Silivri zindanlarında hakim karşısında. Biliyorsunuz mahkeme görüldü, ara verdi. Herkesi dinledi Ekrem Başkan. 'Savunmanı en son gün, en sonda sen de' dediler. 'Savunma hakkı kısıtlanmaz' dediler. Sonra bir tarih koydular. '9 Temmuz'da bitireceğiz' deyip 6 saatte 'Sen ve bütün avukatların savunmanı yap bitir' dediler."
Özel, duruşmanın 9 Temmuz’dan 18 Ağustos’a ertelendiğini ancak İmamoğlu’na bu tarihte de hemen söz verilmediğini belirtti. Kitaba ilişkin öğrendiği bilgiyi ise şöyle aktardı:
"bugün bir şey öğrendim ki, onun için bunu burada ifade etmek durumundayım: Ekrem Başkan yaptırılmayan savunmasını kitap olarak bastırıp kendini savunup millete derdini anlatmak istiyor. Ablam da 'Helal olsun' diyor ama o kitaba toplatma kararı aldılar, basımını durdurma kararı aldılar."
Özel, İmamoğlu’nun yargılandığı davanın canlı yayımlanması çağrısında bulunarak Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan’a seslendi:
"Buradan muhatabım, muhatabım o Adalet Bakanı değil, onu atayan Erdoğan'a söylüyorum! Bu Adalet Bakanının büyüklüğü varsa, senin geçmişte söylediğin sözün büyüklüğü varsa hodri meydan! Canlı yayınlayın mahkemeyi! Sözünden dönen namerttir!"
İddiaların kamuoyunda uzun süre tartışıldığını ancak büyük bölümünün iddianamede yer almadığını savunan Özel, şu ifadeleri kullandı:
"1,5 yıl televizyonlarda ne konuşulduysa yalan çıktı. Hemen hemen hiçbiri iddianamede çıkmadı. Çıkan her şeyin cevabı var ama hem savunma yapmasına izin vermiyorlar hem kitabı toplatıyorlar, bir de çıkmış oradan diyor ki: 'Acaba hâlâ canlı yayın istiyor mu?' İstemeyen namert! Buna engel olan da namerttir, namerttir, namerttir!"
Özel, duruşmaların canlı yayımlanabilmesi için Meclis’in acilen toplanmasını istedi. Şehit aileleri ve gazilerin haklarına ilişkin düzenlemenin de aynı toplantıda ele alınmasını öneren Özel, şöyle konuştu:
"İki kanun, iki, iki kanun! Birincisi: Şehit ailelerinin ve gazilerin hak ettiklerini hep beraber verelim. İki: Canlı yayını hemen derhal kanunlaştıralım! Millet görsün! Millet görsün kim yalancı, kim iftiracı, kim bu milletin malına mülküne, beytülmale el uzatmamış, kim dürüst görsün!"
2 kişiden 1’i bankalara borçlu42 izlenme
Seçime günler kala dikkat çeken hamle: MHP’li belediyeden dev satış47 izlenme
Düzce Adliyesi 1999 depreminden sonra yapılmasına rağmen ciddi hasar gördü: Aynı müteahhit 9 hastane 11 adliye binası yapmış!78 izlenme
Bursa’da Suriyelilerle Türkler arasında tehlikeli gerginlik!457 izlenme
Enflasyon Rakamlarına İlk Yorum Babacan’dan Geldi37 izlenme
Mezarlıklar Müdürlüğü Mart-Nisan rakamlarını açıkladı! İstanbul’da iki ayda 3 bin 600 fazla ölüm var!116 izlenme
Hakimle polemiğe girince bir günlüğüne hapse atıldı, tazminat kazandı24 izlenme
‘Benim organlarımla içki içerse günah olur mu?’160 izlenme
Teknoloji devi Apple, Türkiye'deki tüm ürünlerini yüzde 20 artırdı.
Elektrik faturasını böyle şişirmişler!
2 kişi hayatını kaybetmişti! Tanıklar, TMO silolarındaki ihmalleri anlattı
16 bin TL emekli maaşıyla hasta oğluna bakan 71 yaşındaki emekliden yürekleri dağlayan sözler! "Acımızdan ölüyoruz. Temizliğe gidiyorum duvar silmeye"