Çalışma hayatı ve sosyal güvenlik uzmanı İsa Karakaş, emeklilere seyyanen zam yapılması durumunda oluşacak maaş farklarını değerlendirdi. Karakaş’ın hesaplamalarına göre, seyyanen zam vaadi yerine getirilmiş olsaydı, memur emeklileri 223 bin TL’den fazla zam alacaktı. SSK ve BağKur emeklileri içinse bu rakam 228 bin 426 TL’ye kadar çıkacaktı.

Karakaş, zam oranlarını değerlendirerek, "Memur emeklilerinin maaş zammı yüzde 16,43 seviyesinde kalırken, SSK ve BağKur emeklilerinde bu oran yüzde 17,40’a yükseldi. Ancak yapılmayan zamların ve enflasyon farklarının eklenmesiyle kayıplar her geçen gün büyüyor” dedi.
Faiz etkisine de dikkat çeken Karakaş, zamların gecikmesi nedeniyle borç yükünün giderek arttığını belirterek, "Bu rakamlara faiz de eklendiğinde mağduriyet daha da büyüyor. Hükümetin bu konuda adım atması, emeklilerin alım gücünü bir nebze olsun artıracaktır” ifadelerini kullandı.
Soruşturma Alo Fatih'e uzandı24 izlenme
Riva Deresi AKP’li Çekmeköy Belediyesi'nin rant kapısı oldu!58 izlenme
Yeni Pekcan vakası! Sağlık Bakan Yardımcısı Sabahattin Aydın’ın eşi tarafından kurulan firmanın 20. ihalesini bakanlıktan aldığı ortaya çıktı!66 izlenme
İllere yazı gönderdildi! Öğretmenlere ‘tek tip’ kıyafet dayatması61 izlenme
50 yıllık MHP seçmeni: "Yanlışlardan sonra CHP'ye döndük, bu düzeni bozacağız!"22 izlenme
Sağlık Bakanlığı'nda milyonlarca dolarlık rüşvet!77 izlenme
Asgari ücretle 16 günde telefon alınabilen ülke47 izlenme
Üsküdar'daki kaçak kafeyi yıkmak isteyen İBB ekiplerine silah çektiler!64 izlenme