Milyonlarca emekli, açlık sınırının altında kalan maaşlarla geçinmeye çalışmak zorunda kalınca, gözünü ek ödemelere dikti. Emekli bayram ikramiyeleri ve banka promosyonları gibi ek ödemeler emekliye az da olsa nefes aldırırken dikkat çeken bir açıklama geldi.
Ramazan ayına girilmesiyle emekli bayram ikramiyesinin ne kadar olacağına ilişkin tartışmalar artarken, Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, yanlış hesaptan döndürecek uyarıyı yaptı. İkramiye tutarlarına ilişkin kulis bilgisi veren Erdursun, ödeme sistemine dair hatırlatma yaptı.
Hükümetin gündemindeki rakamın 5 bin TL ile 5 bin 500 TL aralığında olduğunu belirten Erdursun, asıl belirleyici unsurun tutardan ziyade “hak sahipliği” olduğunu vurguladı.
Erdursun, emeklilere tam olarak ödenen bayram ikramiyelerinin, dul ve yetim aylığı alanlara hisse oranına göre yapılacağını hatırlattı. Bu nedenle açıklanacak tutar 5 bin TL olsa dahi, hak sahiplerinin alacağı miktar pay oranına göre değişecek.

Erdursun, dul ve yetimlerin tam tutar üzerinden ödeme beklemesinin yanıltıcı olabileceğine işaret ederek şunları söyledi:
"Emeklilere bayram ikramiyesi tam verilecek ancak dul ve yetimlere hisseleri oranında yansıtılacak. Yani 5 bin TL’lik bir rakam belirlense dahi, bu tutar dosyadaki paya göre bölünecek. Tam rakam olarak bir ödeme beklemek yanıltıcı olabilir."

Erdursun'un hükümetin masasında olduğunu ifade ettiği 5 bin TL ila 5 bin 500 TL bayram ikramiyesi senaryosuna göre, hesaplara yatırılacak hisse karşılığı tutarlar şu şekilde olacak:
| Hak Sahibi (Kapsam) | 5.000 TL İkramiye Senaryosu | 5.500 TL İkramiye Senaryosu |
|---|---|---|
| Emekli (Tam Hak) | 5.000 TL | 5.500 TL |
| Dul/Yetim (%75 Hisse) | 3.750 TL | 4.125 TL |
| Dul/Yetim (%50 Hisse) | 2.500 TL | 2.750 TL |
| Dul/Yetim (%25 Hisse) | 1.250 TL | 1.375 TL |
AKP'den CHP'ye geçen bir ilçede daha yabancı tabelalar yasaklandı35 izlenme
Vatandaşın son durumu: "Yol param kalmayacak diye yemek yiyemedim"38 izlenme
Sokak röportajında Süleyman Soylu taklidi: "Şimdi diyorum ki oy verenler için... Zam mı geldi? Geçinemiyor musunuz? Oh oh, beter olun"48 izlenme
CHP'nin 2023 seçimlerindeki cumhurbaşkanı adayı İmamoğlu mu?94 izlenme
AKP'li Çamlı bu kez Boğaziçi hakkında konuştu! "Dinsiz yetiştirmek için kurulmuş olsa da"49 izlenme
Memur-Sen'de lüks araç saltanatı: Üyelerin parasıyla Audi'ler ve Passat'lar alındı87 izlenme
AKP'li isim ağzındaki baklayı çıkardı: "Erken değil, öne alınmış seçim"24 izlenme
Ülke koca bir sığınmacı kampına döndü! Dört bir yanımız istila altında40 izlenme
Erdoğan Toprak: "AKP, Instagram ve Twitter’da 10 binden fazla takipçili çok sayıda hesabı satın almak için para ödedi"
Kütahya’da sayım bitti, sonuç değişmedi: CHP yeniden kazandı!
Şehir hastanelerindeki vurguna AKP’li vekil bile isyan etti!
Depremin yıktığı Hatay’ın Valisi ve İl Sağlık Müdürü AKP’den milletvekili olmak için istifa etmişti, listede kendilerine yer bulamadılar