Son yıllarda Türk lirasında yaşanan yüksek değer kaybı, tedavüldeki en yüksek banknotların dahi kullanım alanını sınırlandırırken, yüksek enflasyonun etkisiyle nakit kullanımı her geçen gün zorlaşıyor.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB), ekonomi piyasalarının ısrarlı taleplerine rağmen yeni banknot basımına ilişkin bir adım atmaması, milyonlarca vatandaşın nakit çekim işlemlerinde sıkıntı yaşamasına neden olmakta. Buna karşın ATM'lere para yetiştirmekte güçlük çeken bankalar, para çekme limitlerini güncellemeyerek söz konusu mağduriyetin boyutunu daha da yukarı çekiyor.

FİYATLAR ARTTI, LİMİT AYNI KALDI
Yüksek enflasyon nedeniyle her yılın başında güncellenen para çekme limitleri, bu yıl sabit bırakıldı. Fiyatların artması nedeniyle günlük para çekme limitinin yetersiz olduğunu belirten vatandaşlar, bankaların belirlediği sınırın üzerine çıkmaları halinde ise yüklü komisyon kesintileriyle karşılaşıyor.
Yıl içerisinde artan fiyatlarla birlikte nakit para kullanımının da giderek imkansız hale gelmesi, bankaların da bu alanda yeni bir güncellemeye gitmesini zorunlu hale getirdi.

İKİ BAYRAM ARASI LİMİTLER GÜNCELLENECEK
Özellikle Haziran ayında başlayacak Kurban Bayramı öncesi milyonlarca vatandaşın kurbanlık alışverişine çıkacak olması ve bu alışverişlerin büyük bölümünün nakit para üzerinden dolaşıma girmesi, para çekme limitlerinin artırılması için hazırlıklara hız verilmesine neden oldu.
Halihazırda birçok özel banka, günlük kartlı para çekme limitini 7 bin 500 TL ile 10 bin TL arasında sınırlarken, değişiklik sonrası limitlerin 15 bin ve 20 bin TL seviyesine yükselmesi planlanmakta. QR kod aracılığıyla yapılan para çekme limitlerinde ise herhangi bir değişiklik beklenmiyor.
Sözcü
AKP'li vekilden gübre fiyatlarına tepki gösteren yurttaşa skandal yanıt!99 izlenme
Yeni yıl zamlarla geliyor: İşte yeni kimlik, ehliyet ve pasaport fiyatları39 izlenme
Bu iddia çok konuşulacak! TOGG dünya devi şirkete mi satılıyor?53 izlenme
Kasım Süleymani'nin İran'ın Ahvaz kentindeki cenazesine yüzbinlerce kişi katıldı !220 izlenme
İskenderun'da her yer dümdüz oldu49 izlenme
Türkiye Venezuela ile yarışıyor: Gıda enflasyonunda rekor üstüne rekor!54 izlenme
MHP'li vekil tehdit etti: "Alayınıza kan kusturacağız"35 izlenme
Sektör temsilcileri tarih verdi! Kırmızı ete zam yolda!58 izlenme