Türkiye'de birçok temel ihtiyaç ürününe yüksek KDV oranları uygulanırken, Milli Piyango'dan KDV alınmaması tepki çekti. İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, “Milli Piyango devlette iken yüzde 18 KDV'ye tabiydi. Ak Parti Milli Piyango'yu Demirören'e verirken bir ‘iyilik' daha yapıp, KDV'yi sıfırladı. Şu anda bütün piyango oyunlarında KDV sıfır. Ekmeğin KDV'si yüzde 8, bebek bezinin yüzde 18, piyangonun 0” dedi. SÖZCÜ'ye konuşan Türkkan, “Konu vatandaş olunca kaynak yetersizliğinden dem vuran bu iktidar, konu Demirören olunca kendi kaynaklarından bile vazgeçebiliyor. Bu yapılanın adı iyilik değil, vicdansızlık, yandaşlıktır” dedi.
Verginin sıfırlanmasının ardında Milli Piyango'nun Varlık Fonu'na alınması var. Varlık Fonu lisansı devretmediği, hizmet alım sözleşmesi yaptığı için Varlık Fonu'nun sahip olduğu KDV muafiyetinden Demirören'in de yararlandırılabildiği belirtiliyor. Halen buğday unundan yapılan ekmekte KDV yüzde 1, farklı un ve içindeki katkı maddesi yüzde 5'i geçtiği taktirde yüzde 8 olarak uygulanıyor.

Lütfü Türkkan
Adaletsiz zam emekliye bir maaş kaybettiriyor39 izlenme
Yandaş ATV muhabirinin 'İstanbul Esenler otogarında bayram yoğunluğu var' diye yalan haber yapınca, vatandaş ifşa etti!96 izlenme
Asgari ücrette dipten çıkamadık31 izlenme
1400 kişinin öldüğü Ebrar Sitesi'nin müteahhidi: "Suçum ne, anlamadım!"51 izlenme
Vakıf üniversitesine bedelsiz trilyonluk arazi tahsisi!213 izlenme
Cumhur İttifakı'nda büyük çatlak!429 izlenme
Milyonlarca sürücüyü ilgilendiriyor! Yıllardır TÜVTÜRK'e ödenen o paralar iade edilecek38 izlenme
Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki skandal olayı doktor anlattı: "Hasta üzerime oturup..."85 izlenme