Ana harcama grupları itibarıyla 2019 yılı Haziran ayında endekste yer alan gruplardan, çeşitli mal ve hizmetlerde %1,86, eğitimde %1,50, sağlık ve ev eşyasında %0,57 artış gerçekleşti.
Ana harcama grupları itibarıyla 2019 yılı Haziran ayında endekste yer alan gruplardan giyim ve ayakkabıda %1,57 ve eğlence ve kültürde %0,04 düşüş gerçekleşti.
TÜFE’de, bir önceki yılın aynı ayına göre ev eşyası %22,51, lokanta ve oteller %20,84, alkollü içecekler ve tütün %19,24 ve gıda ve alkolsüz içecekler %19,20 ile artışın yüksek olduğu diğer ana harcama gruplarıdır.
İşlenmemiş gıda ürünleri, enerji, alkollü içkiler ve tütün ile altın hariç TÜFE’de 2019 yılı Haziran ayında bir önceki aya göre %1,19, bir önceki yılın Aralık ayına göre %4,59, bir önceki yılın aynı ayına göre %16,28 ve on iki aylık ortalamalara göre %18,89 artış gerçekleşti.
Haziran 2019’da endekste kapsanan 418 maddeden; 51 maddenin ortalama fiyatlarında değişim olmazken, 264 maddenin ortalama fiyatlarında artış, 103 maddenin ortalama fiyatlarında ise düşüş gerçekleşti.
https://www.sozcu.com.tr/2019/ekonomi/sondakikaenflasyonrakamlariaciklandi185211285/
Dizi oyuncusu havalimanında cüzdan hırsızlığı yaptı! Olay anı kameralarda39 izlenme
Koronavirüs aşıları, 'Menzilcilerin' apartmanında saklanacak!94 izlenme
AKP'nin 'taşerona kadro' yalanında yeni perde: Kadro yerine iktisadi teşekkül işçiliği!214 izlenme
CHP lideri Kılıçdaroğlu: İnatla herkesi kucaklayacağız28 izlenme
Kira ve kat mülkiyeti uyuşmazlıklarında ara buluculuk dönemi başlıyor23 izlenme
Zorla AKP üyesi yapıp cezalandırdılar!33 izlenme
Gazilere 'Gaziler Günü'nde büyük ayıp!52 izlenme
Almanya'ya iltica başvurusunda Türkiye, Afganistan'ı geçti!37 izlenme
İstanbul’da bir baba, okuldan gelen kızını karşılamak için her gün 1,5 saat bekliyor! Durumu fark eden esnaf, o anları böyle anlattı
İsveç protestosunda Atatürk büstüne saldırı!
TRT Spor canlı yayınında skandal diyalog! “Gece 2’ye kadar pompa”
Aksaray’da Türk bayrağı ve Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi ile meydanda sessiz protesto yapan gence polis müdahalesi!