Kahramanmaraş merkezli 2 büyük depremin vurduğu Hatay'da kent merkezi ile Kırıkhan ve İskenderun ilçelerinde yaklaşık 1200 bina yıkıldı. Merkez ilçe Antakya’da 40 50 yıllık binaların bulunduğu Cebrail Mahallesi’ndeki evlerin tamamı da neredeyse tamamen çöktü, çok sayıda kişi enkaz altında kaldı.

VATANDAŞLAR SEFERBER OLDU
Vücudunun belden aşağısı enkaz altında kalan Suriyeli 7 8 yaşlarındaki çocuk için vatandaşlar seferber oldu. Anne ve babasının da enkaz altında olduğu belirtilen çocuk, yaşadığı şok nedeniyle konuşamadı.
YORGANA SARIP, YANINA SU BIRAKTILAR
Beton bloğun altında sıkışan çocuk, tüm çabalara karşın kurtarılamadı. Bunun üzerine vatandaşlar, gece üşümemesi için çocuğu yorgana sardı, başına bere takıp, yanına da susadığı zaman içmesi için pet şişede su bıraktı.
Bugün sabahın ilk ışıklarıyla birlikte diğer bölgelerde arama kurtarma çalışmaları yeniden başlarken, Cebrail Mahallesi’ne ise ekipler henüz ulaşamadı. Küçük çocuk kurtarılmayı bekliyor.
Bu arada binlerce binanın yıkıldığı bölgede elektrik, su, doğal gaz ve internet hizmeti verilemiyor. (DHA)
Yeniçağ
Esnaf ekonomik tabloyu özetledi: Ayda iki siparişle mutlu oluyoruz!..153 izlenme
Antalya'da Alevi yurttaşlara Vakıflar baskısı: 150 yıllık topraklarından kovuyorlar!18 izlenme
Araplar, Erdoğan'ın 'savaş suçu'ndan yargılanması için harekete geçti!329 izlenme
Atatürk anıtına çiçek koymak suç sayıldı!60 izlenme
Şeker krizi büyüyor! TÜRKŞEKER BİM'i yalanladı!61 izlenme
Yeni Şafak yazarı Erdoğan'a çok sert çıktı! "Bu yaptığın vebaldir"109 izlenme
Polis CHP'li vekilleri tartakladı!15 izlenme
Gaziantep'te Suriyelilerin kılıç, pala, bıçaklı kavgası ortalığı savaş alanına çevirdi !224 izlenme