Enflasyondaki ve döviz kurlarındaki artış ile kamu kurumlarının öngörüsüzlüğü ihalelerde “İkmal’’ savurganlığına neden oluyor. Karayolları Genel Müdürlüğü’nün yaptırdığı ve 2022’de bitmesi gereken Antalya Gazipaşa Bölge Hududu yolu da tamamlanamadı.
Yolun yapımı için 2017’de 369 milyon 997 bin lira ödendi. Yol bitmeyince bu yıl “İkmal’’ ihalesi yapıldı. Maliyet ise 11 milyar 562 milyon 913 bin TL oldu. Aradan geçen 7 yılda maliyet 31 katına çıktı. Yolun 500 günde tamamlanması hedefleniyor.
İhaleyi alan şirketlerden Turgut Mühendislik, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yakınlığı ile biliniyor. Şirketin sahibi İbrahim Turgut aynı zamanda Çaykur Rizespor’un da Başkanı. Karayolları Genel Müdürlüğü 13 Haziran 2024’te Gazipaşa Bölge Hududu ikmal ihalesine çıktı. Pazarlık 21B usulüyle yapılan ihaleye, 6 şirket teklif sundu, yolun kesiminin yapım ihalesini 11 milyar 562 milyon 913 bin TL maliyetle Tarmac Agrega Madencilik ile Turgut Müteahhitlik Sanayi kazandı.

İbrahim Turgut aynı zamanda Çaykur Rizespor’un da başkanı.
SARAYDA ZİYARET ETTİ
Turgut daha önce sarayda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ziyaret etmişti. Turgut’un şirketi 2020 yılından bu yana Gazipaşa Yolu dışında 5 milyar 615 milyon TL’lik ihale daha aldı.
Sözcü
12 gün oldu, Tunceli yanıyor!43 izlenme
Adalet Bakanı Tunç'tan 'Yenidoğan çetesi' açıklaması: Erdoğan talimat vermiş17 izlenme
Ozan Bingöl bu paraların nereye gittiğini açıkladı: "Bizden her yıl 12 milyar lira Telsiz Kullanım Ücreti topluyorlar"36 izlenme
AKP'li Başkanın istifasını davul - zurnayla kutladılar!559 izlenme
Erdoğan ile Davutoğlu arasında büyük kavga!255 izlenme
TRT Spikeri Ersoy Dede’den, hayat pahalılığından şikâyet eden Berna Laçin'e büyük terbiyesizlik! "Bebek’teki banklarda oturmanızı tavsiye etmem.."271 izlenme
Dilipak hepsi adına itiraf etti: Hepimiz Gülenciydik!525 izlenme
Gazeteci Cengiz Erdinç gözaltına alındı32 izlenme
Seçil Erzan’ın dolandırıcılık iddiaları ardından Halit Ergenç’in oynadığı sahne gündem oldu! Ponzi sistemini seneler önce anlatmış
Gözler Ankara ve İstanbul'daydı: CHP'de 209 belediye başkan adayı daha açıklandı!
İsrail'e ticaret kısıtlaması kaldırıldı mı? Bakandan açıklama geldi
Mansur Yavaş "Yargılanmaktan korkmuyoruz, ifade vermeye hazırlıklıyız" deyip ekledi: "Herkesin ailesi var, çabuk temizlenmiyor"