Anasayfa1
09 Ağustos 2026 ( 7 izlenme )
Reklamlar

Belediyelerin bütçelerinden büyük kesinti


Belediyelerin genel bütçe vergi gelirlerinden yapılan aydınlatma gideri kesintisi artırıldı. Böylece belediyelerin eline geçen net kaynak azalacak.



Belediyelerin genel bütçe vergi gelirlerinden yapılan aydınlatma gideri kesintilerinde veya artırıldı.

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararı'na göre, büyükşehir belediyeleri ve mücavir alanlarındaki belediyelerdeki aydınlatma giderlerinin yüzde 60'ı, diğer belediyelerde ise yüzde 30'u genel bütçe vergi gelirleri ödenecek.

Bu sınırlar dışında kalan aydınlatma giderlerinin yüzde 60'ı da ilgili il özel idaresi ödemesinden karşılanacak.

Daha önce büyükşehir belediyeleri ve il özel idarelerinde yüzde 20, diğer belediyelerde yüzde 10 oranında düşüş yapılıyordu. Yeni kararla kesinti tutarları üç parçadan çıkarılmış oldu.

Yeni düzenleme 1 Ocak 2026'dan geçerli olmak üzere yayımlandığı tarihte kişisel olarak girdi.

NEFES

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Polis baskınına uğrayan atık işçilerinden Emine Erdoğan iddiası! Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi için flaş karar! Pırlanta ve elmasa ÖTV maddesi tekliften çıkarıldı 14 Mayıs AK Parti'de erken seçim için perde arkasında! Önerilen tarihin 72 yıllık bir geçmişi var