İstanbul, Taksim'deki Atatürk Kültür Merkezi (AKM), İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası tarafından Mayıs 2008'de verilen konserden sonra restorasyon yapılacağı öne sürülerek kapatıldı. Restorasyona bakanlık 70 milyon lira Sabancı Holding de 30 milyon lira ayirdi.
FOTO:İHA AKM artık yok…

Korunacak tarihi eserler arasında yer alan AKM için dönemin Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay 29 Ekim 2013 tarihinde hizmete açılacağını söylemiş ancak yenileme çalışmaları 2013'te durdurulmustu. Günay'dan sonraki Bakan Ömer Çelik ise, AKM'nin 2014 yılında da hizmete açılmasınin planlandığını belirtmişti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan da AKM yıkılırken “Sözünü aldım, 2019’un ilk çeyreğinde bitecek. Türkiye 10 yıl önce yapması gereken bir işe ancak bugün başlayabiliyor. Bundan dolayı çok üzgünüm. Çünkü çoktan biz AKM’yi bitirmiş ve milletimizin hizmetine sunmuş olacaktır. Ülkemizin kaybettiği bu 10 yılın hesabını kim verecek?” ifadelerini kullanmıştı.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen’in sorusuna verdiği yanıtta, “İstanbul Atatürk Kültür Merkezi’nin en kısa sürede hizmete girmesini teminen 2018 yılı Kasım ayı sonu itibarıyla ihale süreci başlatılacaktır. 2019 Şubat ayı içerisinde de Kültür Merkezi’nin inşaatına başlanılması ve 2 yıl içinde tamamlanması planlanmaktadır” dedi.
CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen ise AKM kapatılalı tam 10 yıl oldu. 10 yıldır İstanbul halkı başta olmak üzere operadan, sanattan ve tiyatrodan mahrum bırakılıyor. Asıl bu 10 yılın hesabını kim verecek? ” diye konuştu.
https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/akmninihalesibileyapilmamis2773828/
Osmaniye'de konteyner kentte uyuz ve ishal vakaları başladı31 izlenme
Dünyaca ünlü ekonomist Sachs'tan Trump'a sert tepki: "İran'ı taş devrine döndürmek küresel ekonomiyi çökertir!"13 izlenme
Fabrikanın içinden çekilen görüntüler patlamanın şiddetini gözler önüne serdi!122 izlenme
İmamoğlu: "Artık kendimizin rakibiyiz"33 izlenme
İki genç kızı katleden cani Semih Çelik'in 1 yıl önceki videosu ortaya çıktı! Her şeyi önceden planlamış!253 izlenme
Tokat'ta siyanürle altın aramak için 5 milyon ağaç kesilecek: Erbaa Ovası yok olacak!124 izlenme
"Güllü'yü öldürmem için daire teklif etti" demişti: Savcılık harekete geçti24 izlenme
Yenidoğan çetesi mağduru annenin anlattıkları kan dondurdu: 'Bebeklerin çığlıklarını unutamıyorum'49 izlenme