Cumhuriyet'ten Bilal Çelik'in haberine göre; Deniz Özsakarya isimli yurttaşın, Berat Albayrak ve Esra Albayrak çiftinin dünyaya gelen çocuklarının ardından Bakan Albayrak'ı vergiler üzerinden eleştirdiği tweetler, suç unsuru sayıldı.
Hakkında, "Kamu görevlisine hakaret" iddiasıyla soruşturma başlatılan Özsakarya'nın attığı tweetlerde vergiler üzerine Hazine ve Maliye Bakanı Bera Albayrak'ı eleştirdiği ortaya çıktı.

Albayrak'a hakaret ettiği iddia edilerek 'Kamu görevlisine hakaret" iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılan Deniz Özsakarya'nın kullandığı ifadeler şöyle:
"Pazartesi iki yeni vergi getirilerek Hamza Salih bebeğe milletçe doğum günü hediyesi almamız sağlanmalı."
Yine vergiler üzerinden bir paylaşım gerçekleştiren Özsakarya, marketten aldığı ürünlerin vergilerine dikkat çekerek, "Salih bebeğe hoş geldin hediyemizi az önce kasaya bıraktık" şeklinde bir not düşmüştü.
Bugün İzmir'de görülen dava neticesinde Deniz Özsakarya, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Gelişmeleri Cumhuriyet'e değerlendiren Özsakarya'nın avukatı Ozan Uyan, yaşananları "bir hukuk garabeti" olarak değerlendirdi.
Özsakarya isimli yurttaşın yaptığı mizansel paylaşımlarda ne Bakan Albayrak'a ne eşine ne de dünyaya gelen çocuklarına herhangi bir hakaret olmadığını ve söz konusu soruşturmanın baskılar sonucunda gerçekleştiğini dile getiren Ozan Uyan, şu ifadeleri kullandı:
"Normal bir hukuk düzeninde bu tür bir durumda direkt takipsizlik kararı verilir, ancak dönem koşulları sebebiyle baskı altında böyle kararlar verilebiliyor. Ceza hukukunda suçun oluşma şekilleri bellidir ancak Bu olayda hakaret suçunun hiçbir unsuru oluşmamıştır, ve o kadar üzücü ki genç müvekkilimiz ne sayın bakana ne eşine ve ne de yeni doğmuş bebeklerine bir hakareti yoktur. Sadece mizah yaparak ülkede ki vergi sistemini eleştirmiş bu da anayasamızın 26'27'inci maddelerindeki düşünce özgürlüğünün içerisindedir. TCK 125'teki hakaret suçu oluşmadığından bugün yaşanılanlar tamamıyla bir hukuk garabetidir. Müvekkilim bu konuda masum olduğu ve suç işlemediği okumayazma bilen her kişi tarafından da anlaşılacaktır."
https://www.gercekgundem.com/guncel/193937/beratalbayrakavergielestirisisucunsuruoldu
Kanal İstanbul neden istenmiyor? İBB Başkan Vekili Aslan tek tek açıkladı12 izlenme
İmralı yasağı 20 bin feet azaldı335 izlenme
ODTÜ birincisinden atanmış rektöre: "Bilim Kavaklık’ta yüzlerce ağacı alelacele kesmek değildir. Bilim fikrinin uyuşmadığı öğretim görevlilerini görevlerinden etmek değildir"35 izlenme
Gebze'de enkaz altında çıkarılan Dilara'dan haber var: Acı haber verildi17 izlenme
Gazprom açıkladı: Rusya, doğalgazı kesiyor mu?35 izlenme
Avukata saldırmıştı: Maseratili polis 'intihar' etti32 izlenme
‘La Kasa Da Para Yok’ paylaşımı yapan 26 yıllık bankacı işten çıkarıldı!36 izlenme
İşte yeni ekonomik modelin 4 aylık faturası!54 izlenme