12 Haziran tarihinde 13 tavuk
şirketine eş zamanlı dev operasyon yapıldı. Operasyonda 32 kişi
gözaltına alındı, 13 şirkete kayyum atandı. Ancak bu kayyum kararından 7
gün sonra geri adım atıldı.
ANKA Ekonomi Koordinatörü Erdal Sağlam'ın aktardıklarına göre, Adalet Bakanlığı her ne kadar operasyon sonrasında diğer bakanlıklara teşekkür etse de diğer bakanlıkların, konudan haberdar olmadıklarını belirtip, bu durumu Cumhurbaşkanı’na ilettikleri aktarıldı.
Yine diğer bakanlıklar gibi TOBB yöneticileri de yaratılan sıkıntıyı Erdoğan'a iletti. Tüm bunlara ek olarak operasyonda gözaltına alınanlar arasında üreticilerden birinin ortağı olan AKP milletvekilinin kardeşinin de gözaltına alınmasıyla işlerin büyüdüğü ifade edildi.
Sağlam'ın aktardıklarına göre tepkilerin ardından yöneticiler hemen tahliye edildi ve kulislerde konuşulanlara göre Adalet Bakanlığı, Erdoğan tarafından ciddi biçimde uyarıldı.

Sağlam'ın aktardıklarına göre büyük tavuk üreticilerinin Anadolu’nun çeşitli bölgelerinde, binlerce kümesçi ailelerle çalıştıkları, onlara sözleşmeli üretim yaptırdıkları, dolayısıyla bu operasyonun sanılandan çok daha geniş kesimleri mağdur ettiği söyleniyor. AKP yöneticilerinin, özellikle bu konunun üzerinde durup, sonradan öğrendikleri operasyona karşı çıktıkları belirtiliyor. (ANKA)
Bir ilde ekmeğe 3. zam
Kahramanmaraş’ta henüz 5 günlükken hastanede hemşirenin darp ederek engelli bıraktığı bebeğin annesi ve babası konuştu
CHP’li belediye tasarrufla 9 ayda 37 milyon borç ödedi!
Türkiye'nin 89 yıllık dev çınarı iflasla boğuşuyor
AKP'nin gözde müteahhidine 202 milyon euroluk soğuk duş
Kimse bu kadarını beklemiyordu! Ekrem İmamoğlu operasyonu oranları altüst etti
Kalpakları ve madalyaları ile geldiler...
İran devriminden sonra kadınlar 'zorunlu kapanma' emrini protesto ediyorlar, ama iş işten geçmiş oluyor
Sokak röportajında iktidarı eleştirdiği için tutuklanan İsmail Demirbaş tahliye edildi!
Yeni banknotlar geliyor? BİM Para Sayma makinasıyla haberi verdi
Okula başlama ücreti kaç para?
Atatürk, İstanbul’u almasaydı bu para kullanılacaktı! İşte Yunanistan'ın İstanbul'da tedavüle sokacağı 'Haçlı Ayasofya' parası!
Kayınvalidesini corona'dan kaybeden vatandaşın isyanı 'Bu eşilen yerler virüsten ölenler için. Memur olanlar anlatamıyor !'
Yeni Parti Meclis kayıtlarına girdi; 91 vekille ana muhalefet oldu