SolTv’ye konuşan Şükran A. dükkan sahibinin kendisine “Kürt düşünüyorsun, teröristsin zaten” diyerek hakaret ettiğini dile getirerek şunları söyledi:
“Büfe açmak için Beylikdüzü’ndeki bir dükkanı kiralamak istedim. 25 Kasım 2021’de dükkana annem ve kız kardeşimle giderek kira kontratını imzaladım. Birkaç gün sonra depozitoyu yatırarak tadilata başladım. Elektrik, su, doğalgazın devir işlemlerini ve ruhsat işlerini halletmek için 29 Kasım’da dükkana gittim. Dükkan sahibi bunun için kira kontratına ek olarak taahhütname imzalatmak istediğini söyleyince bunu kabul etmediğimi söylememe rağmen beni tehdit etti.”
Biz dükkana indikten sonra Hasan K. ve oğlu Hüseyin K. dükkanın önüne gelerek sandalyelerle camlara vurdular. Olay yerine polis geldikten sonra, ihbarı benim yapmış olmama rağmen ifadelerimiz sanık ifadesi olarak alındı. Sonrasında ben ve arkadaşım darp raporu almak için hastane ardından emniyete gittik. Savcıya gidip şikâyetçi olduktan sonra haklarında uzaklaştırma kararı aldırdık.
Dükkan sahibi, ‘Başında bir erkek yok, seni muhatap almıyorum. Ben bir erkeği muhatap alırım’ gibi kadın düşmanı ve ‘Sen zaten Kürt Kürt düşünüyorsun, sen teröristsin zaten’ gibi ırkçı söylemlerde bulundu. Ardından dükkan sahibi bana ve arkadaşıma saldırdı.
Ertesi gün dükkana girmek istediğimizde tehditlerin gerçekleştirilmiş olduğunu gördük. Elektrik tesisatına, doğalgaz vanasına zarar verilmişti ve dükkanın kapıları kilitliydi. Bunun üzerine tutanak tuttuk ve pazartesi tekrar dükkana gelmek üzere oradan ayrıldık. Polisse dükkana gittiğimiz günlerde, birileriyle birlikte açmanın daha güvenli olacağı telkininde bulundu.
“Bu süreçte çeşitli kadın örgütlerine ulaşmaya çalıştım. KADEM’e ulaştığımda ise olumlu bir sonuç alamadım. Sosyal medya aracılığıyla Kadın Dayanışma Komiteleri’ne ulaştım. Ve süreci anlattım. Bu şahısla civardaki esnafların ve önceki kiracıların da sorun yaşadığını biliyorum. Mücadelemi sonuna kadar devam ettireceğim.”
Başkanlık sistemi faizi patlattı
10 orman işçisi şehit düşmüştü: Türkiye'nin yüreğini yakan orman yangını kontrol altına alındı
Okullardaki ‘Şeriat Yemini’ özel yaşammış !
Tunç Soyer’den çılgın proje: 96 bin haneye müjdeyi verdi
Türkler akın akın bu ülkeye gidiyor: İlticada Afganları geçtik
İskenderun'da gizemli bir hayırsever, bir markete borcu olan 400 depremzede vatandaşın 1 milyon 600 bin TL'lik veresiye borcunu ödedi
Sedat Peker'in 'çöktüler' dediği o otelin satış belgeleri ortaya çıktı!
Habertürk yönetimi Veyis Ateş'in villasında yakalandı!
Gerçekler gün yüzüne çıktı: Vatandaş ampulü kapattı!
CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı açıkladı: Balıkesir'de su hattına sabotaj!
Gülben Ergen, Narin’in annesine öfke kustu! "Bu kadının Allah'ı yok"
İstanbul’da mobilyacılar sitesi sular altında: Hasar gün aydınlanınca ortaya çıktı!
Bütün sonuçları unutun! Son anket AKP ve MHP'yi öyle bir sarstı ki...
İYİ Partili Turhan Çömez açıkladı: "Depremden sonra 300 bin GSM operatörü telefonunu hiç kullanmadı. Sizin de kafanızdaki sorular artmıyor mu?"