Sayıştay müfettişleri AKP’li Osmangazi Belediyesi’nin 2019 faaliyetlerine ilişkin denetim raporunda İlim Yayma Vakfı'nın arazisine belediye kasasından yapılan yurt inşaatı için usulsüz dedi.
Belediye 2018’de alınan Meclis kararıyla 6 milyon liraya yurt inşaatının yapımını üstlenmişti. Yurt İlim Yayma Cemiyeti’nin arazisine yapılıyor. Vakfın Mütevelli Heyeti Başkanı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan.
Sayıştay’ın denetim raporunda yasaların belediyelerin derneklerle ortak projeler geliştirebilmesine izin verdiği belirtildi. ancak yurt yapımına ilişkin protokole bakıldığında ortak projeden söz edilemeyeceği belirtildi. Raporda “bu tarz protokollerle ülkedeki bütün vakıf ve derneklere ait yurtların inşaatlarının yapılabilmesinin önü açılacaktır ki bu da belediye imkanları açısından mümkün değildir” denildi. Raporda İlim Yayma Vakfının adı verilmedi. ‘… vakfı’ ifadesi yer aldı.
YEMEKLER DE BELEDİYEDEN
Sayıştay Raporu’nda Osmangazi Belediyesi’nin ismi verilmeyen özel bir vakfın yemek giderlerini de belediye kasasından harcadığı belirtildi. Belediyenin 15 günde 3 öğün yemek için 21.870 liralık usulsüz harcama yaptığı belirtildi.
İşte raporun ilgili kısmı:



http://www.krttv.com.tr/gundem/bilalerdoganinvakfinaakplibelediyedenusulsuzh57916.html
Taciz iddialarıyla gündeme gelen komedyen Mesut Süre'den ilk açıklama: "Şoktayım"35 izlenme
Video ifşasında bulunan Sedat Peker böyle eğlendi!163 izlenme
Hakkari’den acı haber! 1 Asker Şehit53 izlenme
Ekrem İmamoğlu’ndan sonra şimdi de Mansur Yavaş’tan yemek hamlesi!191 izlenme
Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na açtığı ‘sözde cumhurbaşkanı’ davasını kaybetti!39 izlenme
Alman devi Türkiye'den çekiliyor!553 izlenme
İBB Başkanı Mevlüt Uysal "30 yıl altyapı sıkıntısı olmayacak" demişti, İstiklal Caddesi 2.5 ayda döküldü!176 izlenme
Santa Maria Kilisesi'ndeki silahlı saldırının yeni görüntüleri ortaya çıktı!54 izlenme
Şırnak Üniversitesi rektörü kendisini iki fakülteye dekan olarak atadı! Eşini de yüksek lisansa aldırmış
Kurumlar "Kamu zararı yok" demişti: Saraçhane eylemlerinde yazılama yapan öğrencilere hapis cezası verildi
Çiftlik Bank skandalı film oluyor
Milyonlarca dolarlık jetten devlet yurdundaki ranzaya