Home
14 Temmuz 2020 ( 85 izlenme )
Reklamlar

Bilim Kurulu üyesinden flaş corona mesajları! "Bu kez bilinmeyenleri yazacağım"


Sağlık Bakanlığı Koronavirüs (corona virüsü) Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, sosyal medya hesabından virüs konusunda çarpıcı mesajlar paylaştı. Özlü, "Bu kez bilinenleri değil, bilinmeyenleri yazacağım" dedi.




Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Özlü, Twitter hesabından “Bu kez bilinenleri değil, bilinmeyenleri yazacağım” notuyla corona virüsü konusunda mesajlar paylaştı.

Özlü, paylaşımlarında şu ifadeleri kullandı:

* Covid 19'la karşılaşanların ne kadarında virüse karşı antikor geliştiği; bu antikorların, ne kadarının ikinci hastalıktan koruduğu; koruyucu antikorların, ne kadar süre kalıcı oldukları ve antikor dışında T hücre bağışıklığı gelişip gelişmediği belli değil.

* Virüsün, aşıyla kazanılacak bağışıklıktan kendisini kurtaracak mutasyonlar geçirip geçirmeyeceği; aşıyla kazanılan bağışıklığın, ne kadar süreceği; tekrar aşılamanın gerekip gerekmeyeceği; gerekecekse, hangi aralıklarla olacağı da meçhul.

* Sonuç: hastalanıp iyileşenler de dahil olmak üzere hiç kimse, kendisini virüse karşı korunmuş zannetmesin. Virüs hepimize bulaşabilir, hastalandırabilir ve öldürebilir. Halen tek korunma yolumuz tedbirli olmak: maske, mesafe ve hijyen.

https://www.sozcu.com.tr/2020/saglik/bilimkuruluuyesindenflascoronamesajlaribukezbilinmeyenleriyazacagim5931327/

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Kayyumlar en kıymetli arsaları satışa çıkardı! Para için bebeklerin katledildiği hastanelere öfke büyüyor: Taşladılar Yargıtay terör örgütü olarak tanımlamıştı: Üç büyük ilde hilafet çağrısı yaptılar İktidarın anketçisinden AKP'ye üç büyük şehirde kara haber! "Gürsel Tekin Mansur Yavaş'tan daha çok seviliyor" demişlerdi