Antalya'da Dudu Çingil'i (52) banka görevlisi gibi arayan dolandırıcılar, bilgilerini alıp adına 2 bankadan kredi çekti. Tüketici mahkemesi, adına çekilen krediden kaynaklı Çingil'in borçlu sayılmadığına, bankaya ödediği 9 bin 400 liralık kredi taksit tutarının geri ödenmesine hükmetti.
Dudu Çingil'i telefonla arayan dolandırıcılar, kredi kartı aidatını hesabına yatıracağını söyledi. Parayı hesaba yatırıp Çingil'in güvenini kazanan dolandırıcılar, bilgilerini aldıkları kadın adına 2 bankadan kredi çekti. Kredi çekilen ikinci bankadan arayan görevlinin ikazıyla dolandırıldığını anlayan Çingil, yaşadığı olayı yargıya taşıdı.
Banka iletişim numarası gibi görünen bir hattan arandığını anlatan Dudu Çingil, "0850'li bir numaradan arandım. 'Kredi kartı aidatı ödemesi yapacağız' diyerek IBAN numaramı istediler, ardından hesabıma parayı yatırdılar. Çok karmaşık ve laf kalabalığı ile geçen bir konuşmaydı. Konuşmanın devamında 'Bu paranın devamı var' denildi. Başka bankadan IBAN numarası istediler. Bir bankadaki hesabımın da IBAN numarasını verdim. Fakat arka planda benim adıma iki bankadan kredi çekmişler. Telefon trafiği 20 dakika sürdü. 20 dakikanın sonunda ikinci bankanın uyarısıyla adıma kredi çekildiğini öğrendim" dedi. Çingil, kendisini dolandıranlardan şikayetçi oldu.
Antalya 2’nci Tüketici Mahkemesi'nde görülen duruşmada Dudu Çingil, krediyi kendisinin çekmediğini, dolandırıcılar tarafından 20 dakika boyunca telefonda oyalanarak bilgilerinin alındığını ve bankanın ikazıyla dolandırıldığını anladığını ifade etti.
2 bankadan çekilen kredinin birinin iptal edildiğini kaydeden Çingil, diğer bankadaki 81 bin liralık kredi borcunun 9 bin 400 liralık taksitini ödediğini belirtti. Mahkeme heyeti, gerekçesi ekli kararda açıklanmak üzere, Dudu Çingil'in borçlu olmadığının tespitine, kredi taksiti 9 bin 400 liralık tutarın bankadan alınarak kendisine ödenmesine hükmetti.
Sözcü
İzmir Torbalı'da Suriyeli sığınmacı, 17 yaşındaki Batuhan Barlak'ı kalbinden bıçaklayarak öldürdü!71 izlenme
Kapıdan kovdular, bacadan girdiler! Bir tek onlar işsiz kalmıyor: CHP’li belediyeden çıkan devlette kadro buldu28 izlenme
Erdoğan, 23 ilde; AKP, 71 ilde oy kaybetti223 izlenme
Gaziantep'te vahim tablo: Şehrin yarısı icralık!51 izlenme
Erdoğan'ın mülteci evrimi! "Göndermeyeceğiz, gönüllü ve onurlu geri dönüş, 1 milyon Suriyeli'nin dönüşü için proje başlatacağız"115 izlenme
İBB’nin 3.5 milyon kişiye hizmet edecek metrosuna onay çıkmadı!62 izlenme
Yeni Akit, Ali Koç'u hedef aldı! "Her şeyi o yaptı"54 izlenme
Özgür Çelik, Bayrampaşa Belediye Meclis Üyelerine ölüm tehdidini hatırlattı: "Sadece ölüler görür"22 izlenme
AKP’li Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır, İmamoğlu'nu ağırlayan muhtarın ofisini kapatıp tehdit etti! “Sana bir şey söyleyeyim mi? Elimde kalırsın”
CHP'li vekil tek tek ifşa etti! İşte Turkcell'den yüz binlerce euro maaş alan AKP'li isimler!!
Kadın cinayetlerinin ardından biber gazı fiyatları ikiye katlandı!
Erdoğan 'Dolandırıcılıkla' suçladığı ismi Merkez Bankası'nın başına getirmek istemiş !