Binlerce öğretmen atama beklerken, 830 Suriyeli devlet okullarında işe başladı !

301 izlenme 05 Aralık 2019
Reklamlar

CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, hem TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmayla hem de Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na yazılı soru önergesiyle konuyu gündeme taşıdı.  

Konuşmasında aldıkları eğitim devlet tarafından dahi bilinmeyen, pedagojik formasyonu olmayan Suriyeli eğiticilere çocukların teslim edildiğini belirten CHP'li Sümer, “Eğitimini tamamlamış ve her türlü yeterliliği olan on binlerce gencimiz öğretmen olarak sırada beklerken Suriyelilere bu hak kim tarafından, nasıl tanınmıştır?” dedi.  

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Türkiye emeklilik endeksinde son sıralarda yer aldı, 'aylıkları artırın' tavsiyesi geldi Pençe-Kilit Operasyonu’ndan acı haber… Uzman çavuş şehit oldu AFAD yetkilisi: "Çocukları kömürleşmiş halde çuvala koyduk" 5 Afgan sığınmacı sahilde oturup küçük kızları video çekerek sosyal medya üzerinden paylaştı!