Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın, gazeteciler ile yaptığı buluşmada kullandığı ifadeler, araç tartışmalarını başka bir boyuta taşıdı.
Eski Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’den kalan aracı kullandığını, aracın lastiğinin bir seyahatin dönüşünde patladığını ve yerine Audi marka araç almak zorunda kaldıklarını iddia eden Erbaş, “Ama Diyanet İşleri Başkanı’na Audi’yi çok gördüler” demişti.

BirGün’e konuşan Diyanet kaynakları, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın bir dönem Audi A6 kullandığını, “Aracı beğenmemesi” üzerine ise yerine Audi A8 alındığını söyledi.
Kamuoyundan tepkiler gelince de Audi A8’in Diyanet Vakfı’na ait garaja çekildiği bildirildi.

Audi A8 tartışmalarının yanı sıra, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın merkez yerleşkesinde bulunan ve “İhtiyaç durumunda” başkanlık makamının kullanımına sunulan araçların çeşitliliği de dikkati çekti.
Diyanet’in garajında bulunan lüks araçlar şöyle:
• İki adet Mercedes
• Bir adet zırhlı Mercedes
• Bir adet kırmızı TOGG
• Bir adet Mercedes Vito
Diyanet kaynakları, Ali Erbaş’ın, “Merkezde 16 araç var” açıklamasının da doğru olmadığını belirtti.
Garajda, Diyanet Vakfı üzerinden alınan onlarca araç olduğunu belirten Diyanet kaynakları, “Başkanlık makamı için özel kapalı bir garaj yapıldı. O garajın içindeki araçları kamuoyu ile şeffaf şekilde paylaşmalarını bekliyoruz” diye konuştu.
Sözcü
Hiranur Vakfı'nda 6 yaşındaki çocuğun istismarı davası ertelendi50 izlenme
PKK yöneticilerine sorulmuş: Nereye gönderilmek istersiniz?26 izlenme
Erdoğan'dan Bakan Tekin'e tam destek: "Ramazan genelgesi hukukidir"21 izlenme
Ünlü ekonomisten bomba iddia: "Akbabalar gelecek"29 izlenme
İktidara yakın anketçiden flaş CHP açıklaması: "Bugün seçim olsa Cumhuriyet Halk Partisi hiç almadığı kadar oy alabilir anketlere göre"26 izlenme
Gökhan Günaydın'dan Osman Gökçek'e salvolar! "İBB'nin arabasını kullandığımı söyledin, onun direksiyonu ile beraber boğazına sokacağım"28 izlenme
'İstanbul'u büyük depremden koruyor' Uzman isim Osman Bektaş 'tesadüf değil' dedi haritayla anlattı15 izlenme
Geçen yıl atamaları yapılmıştı, AKP’den istifa ettiler20 izlenme
Belirsizlikten 3 ayda 10.6 milyar dolar çıktı!
Bloomberg'ten flaş iddia! "BOTAŞ vadesi gelen borçlarını ödemek için para arıyor"
Seçim döneminde Kemal Kılıçdaroğlu'na iftiralar atan Hilmi Daşdemir ödüllendirildi: İhaleyi kaptı!
Son afla tahliye oldu; dini nikahlı eşini boğarak öldürdü, cesedini araziye gömdü