Köyleri adeta küçük şehirlere dönüştürecek düzenlemelerin iptali için jet hızıyla Danıştay'a dava açıldı. İtiraz dilekçesinde köy hayatı, tarım, yayla, kıyı ve ormanların geleceğine yönelik çok ciddi endişeler dile getirildi.
AYNI PARSELE 3 VİLLA
Çevre Bakanlığı, 11 Temmuz'da yönetmeliğin 4'üncü maddesinde yaptığı değişiklikle, belediye ve mücavir alan sınırları dışında kalan köy ve mezraların yerleşik alan ve civarına yeni bir tanım getirdi. Yönetmelik değişikliğiyle, 30 büyükşehir sınırı içerisinde yer alan köylerdeki yapılaşma sınırı 100 metreden 300 metreye çıkarıldı. Böylece köylerin etrafında yapılaşma için 200'er metrelik yeni bir genişleme alanı oluşturuldu.
Ayrıca bir parsele birden fazla yapı yapılmasını yasaklayan düzenleme de yumuşatılarak, 1.5 dönümden büyük parsellerin içine 3 ayrı yapının birden yapılmasının önü açıldı. Yeni düzenlemeye göre, bin 500 metrekareden büyük parsellere, her bir binanın yapı inşaat alanı 250 metrekareyi, toplam yapı inşaat alanı da 750 metrekareyi geçmemek üzere 3 adede kadar yapı yapılabilecek. Böylece aynı parsel içerisine 3 villa birden inşa edilebilecek.
ŞARTLAR YUMUŞADI
Bir diğer değişiklikle de köylere yapı yapabilmek için aranan köy nüfusuna kayıtlı olma ve köyde sürekli oturma şartları kaldırıldı. Yeni düzenlemeyle, halen şehirlerde yaşayan insanların yabancısı oldukları köylere daha kolay konut ve benzeri yapı yapabilecekleri, bu nedenle mevcut köylerin etrafında bir anlamda yabancılardan oluşan yeni bir çember oluşacağından endişe ediliyor. Yeni yönetmeliğin özellikle Ege, Akdeniz, Marmara ve Karadeniz köylerine yoğun talep oluşturması bekleniyor.
Marmaray'a çocuklarıyla beraber binen bir kişi, tartıştığı iki kişi tarafından çocuklarının gözü önünde darp edildi!43 izlenme
Barış Pehlivan'dan çok konuşulacak kayyum iddiası: "Ben duydum ki, bir buçuk ay önceden nabız yoklanmış"24 izlenme
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer: "TV’ler bizi yok saydı ama 48 saatte Ankara’nın gönderdiğinden daha fazla yardım topladık"67 izlenme
Beykoz Belediyesi davasında ara karar: Alaattin Köseler yine tahliye edilmedi28 izlenme
Fatih Altaylı 'Tunç Soyer'e operasyon hazırlanıyor gibi'85 izlenme
Prof. Dr. Sıla Akhan'dan Çin aşısı açıklaması!136 izlenme
CHP’nin İş Bankası hisselerini Hazine’ye almak isteyen AKP, kamuoyu oluşturmayı planlıyor206 izlenme
Bakan Koca açıkladı: 29.643 yeni vaka tespit edilirken, 215 kişi hayatını kaybetti, 31.467 kişi sağlığına kavuştu!52 izlenme