CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi konuyu gündeme taşıyarak tepki gösterdi. Hakverdi, "Ön ödemeli sayaç sahibi abonelerden parasını peşin olarak aldıkları gazı, gelen zamlar sonrası fiili kullanım süresi içerisinde kullandıkları metreküp üzerinden yeniden hesaplayıp ek fatura ile abonelere gönderiyorlar" diye belirtti.
Hakverdi'nin paylaştığı faturanın altında yer alan kısımda, "29.07.2018 tarihli 30493 sayılı Resmi Gazete kararına göre mevcut ön ödemeli sayacınızda TL düzeltmesi uygulanmış olup, 303,276 M3 fiili tüketiminize istinaden KDV dahil 50,52 TL ilave uygulanmıştır. Bu tutar ilk gaz alımınızda tarafınıza yansıtılacaktır” ifadelerine yer verildiği görüldü.
İşte o fatura:

"DOĞALGAZI ZAMLARDAN ÖNCE SATIN ALMIŞ OLSAN DAHİ ZAMDAN KAÇIŞ YOK"
Ali haydar Hakverdi'nin konuyla ilgili olarak açıklamaları şu şekilde:
"Başkentgaz, Ankara’da ön ödemeli (kartlı) sayaç sahibi doğalgaz abonelerine “TL düzenlemesi” adı altında ek faturalar gönderilmeye başladı. Konu hakkında vatandaşlarımızdan gelen şikayetler üzerine Başkentgaz yetkilileri ile bir görüşme gerçekleştirdik. Yetkili kişi, abonelere fatura edilen ücretlerin doğalgaz zammından öncesine ait süreçte satın aldıkları ve kartlarına ya da sayaçlarına yükledikleri gazı zamlı fiyattan yeniden hesapladıklarını ve aradaki farkı abonelere yeniden fatura ettiklerini, bunu da 'TL düzenlemesi' adı altında yaptıklarını bildirdi.
Ön ödemeli sayaç sahibi abonelerden parasını peşin olarak aldıkları gazı, gelen zamlar sonrası fiili kullanım süresi içerisinde kullandıkları metreküp üzerinden yeniden hesaplayıp ek fatura ile abonelere gönderiyorlar. Satın aldığın günkü değil de kullandığın dönemdeki tarife geçerlidir diyorlar. Yani doğalgazı zamlardan önce satın almış olsan dahi zamdan kaçış yok.
Bu durumu 29.07.2018 tarih ve 30493 sayılı resmi gazetede yayınlanan Doğalgaz piyasası dağıtım ve müşteri hizmetleri yönetmeliğinde yapılan değişikliğe dayandırıyorlar. Yapılan yönetmelik değişikliğinin uygulanabilmesi için ilgili kurul onayı gerektiği mevzuatta açıkça bildirilmiş durumda. Anlaşılıyor ki bu yönetmelik değişikliği Enerji Piyasası Denetleme Kurulu (EPDK’)nın onayı ile gerçekleşmiş.
Zaten tenceresini doldurmakta zorlanan vatandaşı bir de tenceresini kaynatan doğalgaz ile vuruyorlar. Şu ağır kış günlerinde bin odalı sarayını ısıtanlar doğalgazdan tasarruf etmek için odalarının petek vanalarını kısarak tek göz odaya mahkum edilen vatandaşın halinden anlamazlar. Bu ayaz günlerin sonu martta mutlak bahar olmalı."
https://odatv.com/birfaturasoygunudaha19021944.html
Konya'nın Bozkır ilçesindeki İmam Hatip Mezunları yurdunda öğrenciyi darbeden görevli tutuklandı!29 izlenme
İBB Davası'nda ikinci celse sona erdi! İmamoğlu ilk kez kürsüde konuştu Erdoğdu savunma yaptı20 izlenme
Erdal Tosun'un anısına... 'Ne olmuş yani büyük adam olamadıksa ? Hayallerimizi satmadık ya !'236 izlenme
Putin, İsveç’i tehdit etti! Kendisini Rus Çarı Petro ile karşılaştırdı59 izlenme
17-25 Aralık itirafında bulunan Erdoğan Bayraktar’ın 7 yıl önceki 'gizli' sözleri ortaya çıktı!55 izlenme
JPMorgan'dan Türkiye için dudak uçuklatan faiz tahmini53 izlenme
Adeta çiftliğe çevrilmiş: Sayıştay raporundan torpil fışkırdı!55 izlenme
İBB Davası'nda bu kayıtlar delil olmuş! Gerçek olması için 'ışınlanmak' gerekiyor25 izlenme