İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınan Ovacık Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün yerine kayyum olarak atanan Hüseyin Şamil Sözen göreve başladı. Sözen, 2 Kasım'da yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Ovacık Kaymakamlığı'na atanmış 18 Kasım’da ise göreve başladığı öğrenildi.
Esenyurt, Mardin, Batman ve Şanlıurfa’nın ilçesi Halfeti'nin ardından Tunceli ve ilçesi Ovacık'a da kayyum atandı. Belediye Başkanı Cevdet Konak ve CHP’li Ovacık Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, "terör örgütüne üye olma" suçundan açılan davanın Tunceli 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmasında, "terör örgütüne üye olma" suçundan 6 yıl 3'er ay hapis cezasına çarptırılmıştı.
İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, görevden alınan DEM Partili Tunceli Belediye Başkanı Cevdet Konak'ın yerine, Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, Belediye Başkanvekilliği görevine getirildi.
CHP'li Ovacık Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün yerine ise Ovacık Kaymakamı Hüseyin Şamil Sözen atandı. Sarıgül’ün yerine kayyum olarak atanan Kaymakam Hüseyin Şamil Sözen belediyeye giderek başkanvekilliği görevine başladı. Öte yandan Hüseyin Şamil Sözen, 2 Kasım'da Cumhurbaşkanlığı Kararları ile Ovacık Kaymakamlığı'na atanmıştı. Ataması yapıldıktan sonra Sözen, 18 Kasım'da göreve başladı.
Sözcü
Bu yönelim giderek artıyor: AKP’nin yönetim tarzı şiddeti körüklüyor34 izlenme
Cumhurbaşkanına hakaretten "63 bin kişi" hakkında dava açıldı!84 izlenme
Dün Lozan'a hezimet diyenler, Bugün Lozan'a sığınıyor !492 izlenme
Buffett 19 milyon doları gözden çıkardı46 izlenme
İkinci 'tosuncuk' vakası: 30 bin kişiyi dolandırdı!239 izlenme
Bayram öncesi ucuz et kuyruğu18 izlenme
Üniversiteliye cemaat kıskacı: Barınacak yer bulamayan öğrencileri kendilerine çekmeye çalışıyorlar47 izlenme
Son anket: Seçim ilk turda bitiyor, Kılıçdaroğlu 13'üncü cumhurbaşkanı53 izlenme
Şaban Sevinç'in, İstanbul'daki 25 CHP ilçe başkanının, değişimcilerin adayı Özgür Çelik'i desteklediğini açıklaması programda gergin anlara neden oldu
Irak'ın kuzeyinden acı haber: 3 asker şehit oldu, 4 asker yaralı
Kahvaltıda buluştular… Hiçbiri Erdoğan’ı hatırlayamadı
Emekli Orgeneral Saldıray Berk yaşamını yitirdi