Milli Eğitim Bakanlığı, 20 bin öğretmeni sözleşmeli olarak atamak için 1 Temmuz 2024 Pazartesi gününden itibaren 20 ilde mülakat yapacak. KPSS’de alınan puan üstünlüğü kapsamında mülakata 20 bin adayın 3 katı 60 bin aday çağrıldı. Adaylar bulundukları illeri istese de bin km uzağa bile gönderildi. Mülakatta bir ders anlatıp, 1 genel kültür 1 eğitim bilimleri sorusu cevaplamaya hazırlanan adaylar, 10 Haziran’da mülakat yerleri açıklanınca şoke oldu.
ANKARA’DAN ADIYAMAN’A
MEB, adayların mülakat yeri tercihlerini dikkate almadı. Karı koca öğretmen adayı çiftten biri Adana, diğeri İzmir’e yollandı. Ankara’da yaşayan aday mülakat için Adıyaman’a gönderildi. On binlerce öğretmen mülakat yolculuğuna çıkacak. Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası Genel Başkanı Oğuz Özat, öğretmen adaylarının kalacak yer sorunu için Gençlik ve Spor Bakanlığı’na 11 Haziran’da başvurdu.
Binlerce adayın tercihlerinde bulunan illere yerleştirilmeyip yüzlerce km uzaktaki şehirlerde mülakat yeri belirlendiğini belirten Özat, dilekçesinde adayların mülakata gireceği şehirlere bir gün öncesinden gidip konaklamak zorunda kalacağını yazdı. Yol ücreti, konaklama ve temel ihtiyaç giderleri düşünüldüğünde herhangi bir geliri olmayan öğretmen adaylarına ağır bir maddi yük oluşturduğunu anlatıp KYK yurtlarında mülakat için ücretsiz konaklama imkanı sağlanmasını istedi.

KYK yurtlarında mülakat öncesi ve mülakat günü öğretmenlerin konaklatılması talebini Gençlik ve Spor Bakanlığı reddetti. KYK Genel Müdürü Recep Er imzalı 25 Haziran 2024 tarihli resmi yazıda, “Sözlü sınavına katılacak öğretmenlerin yurtlarda konaklama talebi, 1 Temmuz 2024’te nöbetçi yurt uygulamasına geçilip, bakım, onarım tadilat çalışmaları yapılacağı ve bakanlığımızın seyahat sever emeklilere yönelik projesinin devam etmesi nedeniyle uygun görülmedi” denildi.


Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası Genel Başkanı Oğuz Özat şunları söyledi: “Devletimiz, mülakata girecek öğretmen adaylarını, gereksiz yere yüzlerce hatta 1200 km uzaktaki illere gönderiyor. Barınma sorununun çözülmesi için KYK’ya dilekçeyle başvurdum, reddedildi. Bu gençlerin zaten işi, parası, maaşı yok. Erzurum’dan Antalya’ya mülakata gönderilen var. Turizm döneminde oteller zaten dolu ve fiyatlar çok yüksek. Öğretmenevleri de dolu. Gençlik ve Spor Bakanlığı sorunu çözmedi. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e ilettim. Bakanlık, iradesini ortaya koysun. Öğretmenlerimize barınma ve yolluk verilsin. Mülakat, öğretmenlerimizi zaten mağdur ediyor. Bir de barınma mağduriyeti çıktı. Öğretmen adayları sokakta mı yatsın?”
Sözcü
Merkez Bankası’ndan sadeleşme sürecine ilişkin ilk adım54 izlenme
Fenomenlerinin ‘kara para akladığı’ iddialarıyla ilgili önergeye AKP ve MHP’den ret49 izlenme
Vahşice öldürülen Ayşe Tokyaz'ın polis katiliyle son görüntüleri ortaya çıktı!70 izlenme
AB’den Mısır’a tarım desteği55 izlenme
Özgür Özel'den tutuklamalar sonrası ilk açıklama: "Durmak yok, boyun eğmek yok!"38 izlenme
Lobi bahane faiz şahane! Bir ayda 5 milyar dolar gitti!70 izlenme
Kanal İstanbul için bir ihale daha!77 izlenme
Samsun’a 19 Mayıs’ta çelenk sunma yasağı!106 izlenme
Veriler yayınlandı: Türkiye kuraklığa doğru gidiyor!
Tarık Akan'ı onbinler uğurladı... Işıklar içinde uyu güzel insan...
Menzil'de Ali Erbaş ayrıntısı! Hutbeden yola çıkıp skandalı açıkladı: "Kardeşim 400-500 milyon liraya villa yaptırdı"
Her parti birinci olduğunu iddia ediyordu... Anketlerin anketinde kim önde?