CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, İstanbul'un Adalar ilçesinde sahte seçmen skandalının yaşandığını söyledi.
Yerel seçimler öncesinde yeni bir skandal patlak verdi. CHP İstanbulMilletvekili Gürsel Tekin, İstanbul'da Adalar'daki sahte seçmen sayılarında patlama yaşandığını belirtti.
CHP'li Gürsel Tekin resmi Facebook hesabından yaptığı paylaşımda "2014 yılında Adalar'da oy farkı 826'ydı. İstanbul'un çeşitli ilçelerinden Adalar'daki metruk binalara sahte 899 seçmen kaydırılmış. Sandığa ve halkın iradesine saygısı olmayan zihniyetin yaptığı ucuz numaralar. Bu tuzaklar bozulacak, tuzak kuranlar da sandığa gömülecek." dedi.
Adalar'daki metruk ve tamamen yıkılmış evlerde seçmenlerin gözüktüğünü belirten Tekin, "Adalar'da Kasım 2018 tarihinde 11 bin 862 olan seçmen sayısı, 4 Ocak 2019 tarihinde askıya çıkarılan 899 kişilik artışla 12 bin 761'e yükseldi. Metruk binalarda hatta tamamen yıkılmış evlerde seçmenler gözüküyor. Sultanbeyli, Sultangazi, Ümraniye, Bağcılar, Pendik başta olmak üzere birçok ilçeden Adalar'a seçmen kaydırıldı. Yazlıkçı yurttaşlarımızın mülklerine, AKP ilçe yöneticisi ve üyelerinin evlerine kayıt yapıldı. Bu büyük seçmen yolsuzluğu ile Adalar halkının iradesinin gasp edilmesine izin vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.
http://www.yurtgazetesi.com.tr/politika/birsahtesecmenskandalidaistanbuldah115912.html
Erdoğan'a yakın inşaatçıya haciz122 izlenme
5 yıl önce paylaştı bugün Erdoğan’a hakaretten soruşturma açıldı!80 izlenme
Canlı yayına beraber çıkar mısınız ? Binali Yıldırım 'Tek başıma karar veremem' İmamoğlu 'Tabiki olur çünkü Ben özgürlüğümle yola çıktım !'145 izlenme
Sinan Ateş'in kitaplarını dağıttılar, gözaltına alındılar: 'Adaletin geldiği nokta'38 izlenme
İstiklal Marşı değişiyor mu?571 izlenme
Bir yandaş daha itiraf etti 'Yanıldım. Keşke başkanlık sistemine ‘evet’ dememiş olsaydım. Pişmanım !'349 izlenme
Araç sahipleri dikkat: Akaryakıta zam geliyor21 izlenme
Kurtuluşun iki dönüm noktası39 izlenme
İBB'ye aday yapılmayan Tevfik Göksu kendini alışverişe verdi: Belediyeyi vazo ve karanfile boğacak, vazosu her hafta yenilenecek!
6 Yaşındaki çocuğu istismara maruz bırakan Yusuf Ziya Gümüşel’e Cübbeli Ahmet sahip çıktı!
Narin cinayetinde Baro eski Başkanı Nahit Eren katili resmen tarif ederek açıkladı
İBB’nin Türken Vakfı’na milyon dolarlık akışı ABD’nin gündeminde!