Muğla’nın Menteşe ilçesinde yaşanan hastanede cinsel istismar iddiasında yeni bir gelişme yaşanırken, tanığın verdiği ifadeyle davanın seyri değişti.
Patronlar Dünyası'ndaki habere göre, aynı hastanede çalışan Dr. Fatma Ç., ifadesinde E.Ç.'nin, Ufuk S.'yi kendisine ayarlaması için teklifte bulunduğunu belirtirken olayın iftira olduğunu söylemesi üzerine gerçek ortaya çıktı. İftiranın belirlenmesiyle Ufuk S. tahliye edildi.
Menteşe'de yaşayan E.Ç., 4 Ağustos'ta Muğla EğitimAraştırma Hastanesi'nde görevli Dr. Ufuk S.'nin kendisini muayene ettiği sırada cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla polise şikayetçi oldu. E.S., ifadesinde, "Halsizlik ve nefes darlığı şikayetiyle Muğla EğitimAraştırma Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıklar Bölümü'ne gittim. Muayene odasında doktor, eldivensiz şekilde göğsüme dokundu. İç çamaşırımı çıkarmamı istedi. Tepkisiz kalıp, çıkarmayınca kendisi çıkardı. Rahatsız edici şekilde sorular sordu. 'Muayene edeceğim' diyerek cinsel bölgeme eldivensiz şekilde dokundu. Çalıştığım kuaföre müşteri olarak gelen aynı hastanede görevli doktor Hülya K.'ya konuyu anlattım. 'Sana bu şekilde muayene yapamaz, polise git şikayetçi ol, zaten daha önce de hakkında bu tür şeyler duymuştum' demesi üzerine şikayetçi oldum" dedi.
Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla polis ekiplerince gözaltına alınıp, 'Cinsel Istismar' suçundan tutuklanan Dr. Ufuk S.'nin savcılıktaki ifadesi de ortaya çıktı.
'ODAYA TEK BAŞINA GİRDİ'
Dr. Ufuk S., ifadesinde 6 senedir devlet kadrosunda hekim olarak çalıştığını anlatıp, "Yaklaşık 1 yıldır da uzman çocuk doktoru olarak görev yapıyorum. Görev yaptığım hastanede çalışma saatleri değişkenlik gösteriyor. Bazen poliklinik bazen de nöbetçi hekim olarak görev yapıyorum. Hakkımda suç duyurusunda bulunan E.Ç.'yi tanımam ve bilmem. İfadesinde belirtmiş olduğu 4 Temmuz'da çocuk polikliniğinde hizmet vermekteydim. Olay gününü kısmen hatırlıyorum. Çocuğu görsem şu anda hatırlamam. Olay günü odaya tek başına girdi. Yakını olup, olmadığını sordum. Dışarı da yakınının olduğunu söyledi. Ancak yakınını çağırmak istemedi. Kendisine şikayetini sorduğumda solunum sıkıntısı olduğunu, nefes almakta zorlandığını ifade etti. Rutin yaptığım şekilde muayene kısmına geçmesini söyledim. Kısa süre sonra hastanın yanına geçtim. Solunum sıkıntısı olduğu için kalbini dinlemek istedim. Bundan dolayı steteskop ile giysisini açmadan kalbini dinleyip, boğazına baktım. Batın muayenesini yapmak için uzanmasını istedim. Hastanın çamaşırını ya da giysisini çıkarmasını istemedim, kendim de çıkarmadım" ifadelerini kullandı.
'SUÇLAMALARI KABUL ETMİYORUM'
Hastadan bacaklarını kendisine çekmesini ve rutin olarak muayene yaptığını belirten Dr. Ufuk S. "Steteskop ve elle hastanın bağırsak seslerini ve karnını kontrol ettim. Kesinlikle kasık bölgesine müdahalede bulunmadım. Elimde eldiven bulunmuyordu. Çocuklar genelde eldivenden ve önlükten korkuyor. Bunun önüne geçmek için önlük ve eldiven kullanmıyorum. Kendisine herhangi bir cinsel birlikteliği olup olmadığını sordum. Nedeni de eğer böyle bir durum varsa; teşhisin ve tedavinin bu yönde olacağını düşünmemdi. Hastaya başka bir soru yöneltmedim. Kendisine anksiyete bozukluğu, zatürre, kansızlık ya da vitamin eksikliği olabileceğini söyledim. Kan tahlili ve akciğer filmi çektirmesini istedim. İşlemlerin tamamı çok kısa sürdü. Muayene sonlandı ve hasta dışarıya çıktı. Suçlamaları kabul etmiyorum" diye konuştu.
'ZAMANINDA KENDİSİNİN ASİSTANI OLARAK ÇALIŞTIM'
Muayene odasının kapısı hiçbir şekilde kilitli olmadığını da söyleyen Dr. Ufuk S., "Hasta istediği zaman dışarıya çıkabilir ya da yakını içeriye girebilir. Meslek hayatım boyunca hiçbir zaman böyle bir olay ile karşılaşmadım. Adli ve idari soruşturma geçirmedim. Hakkımda beyanda bulunan Dr. Hülya K., geçmiş dönemde hocalığımı yapan bir doktordur. Zamanında kendisinin asistanı olarak çalıştım. Bu dönem içerisinde zaman zaman ters düştüğümüz ve idari olarak birbirimiz hakkında suçlamalarda bulunduğum bir doktordur. Doktor Hülya'nın beyanlarını kabul etmiyorum" dedi.
DOKTOR TAHLİYE EDİLDİ
Muğla'nın Menteşe ilçesinde E.Ç.,'yi muayene ettiği sırada cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklanan Muğla EğitimAraştırma Hastanesi'nde görevli Dr. Ufuk S.'nin avukatları, Nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliği'ne tutukluluk haline itirazda bulundu. Hakimlik tarafından mevcut delil durumunun lehine değişmesi nedeniyle Ufuk S.'nin tahliyesine karar verildi.
Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı olarak görev yapan Dr. Fatma Ç., savcılığa verdiği ifadede; E.Ç.'nin, Ufuk S.'yi kendisine ayarlaması için teklifte bulunduğunu belirterek, genç kıza tepki gösterdiğini ve olayın iftira olduğunu söyledi.
Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından E.Ç., hakkında iftira suçundan kamu davasının açılacağı bildirildi.
Yeniçağ
İşçileri azarlayan ve tehdit eden 'Eti Krom'un patronunun yeni kaydı çıktı: "Burası özel bir yer. Haber vermeden eylem yapmak suç"52 izlenme
Recep Tayyip Erdoğan Vakfı'na 'vergi muafiyeti' tanındı!29 izlenme
Herkes bu gizemli milyarderi konuşuyor: Bir gecede Türkiye'deki hesabından 45 milyar TL çekti21 izlenme
'Sır küpüyüm' diyen Ali Kıdık'tan salvolar: "Meral Akşener aday bulamıyor"52 izlenme
Mimar Ece Gürel, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi144 izlenme
AKP'nin reklamlarını seslendiren Sancar'a Erdoğan'a hakaret suçlaması50 izlenme
Yerel yönetimlerin alt yapı projelerine verilen hibe Cumhur İttifakı'na aktı!53 izlenme
Maaşınıza zam yapılmasa bile zamlı alacaksınız! İşte hesaplama tablosu48 izlenme
'Dolarla ne işiniz var' diyen Albayrak'a yanıt! 19 maddeyi sıraladı ve ekledi "Yeter mi?"
Uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan isim İletişim Başkanlığı'nda çalıştı iddiası
İşte İstanbul seçim sonuçlarında son oy farkı!
İBB, yılladır yapılmayan Beylikdüzü metrosu için bakanlığa başvurdu: Bize devredin!