Migros, kilosu 350 TL’ye dayanan kıymalara çalınmaması için güvenlik bandı takmaya başladı.
Son zamanlarda et fiyatlarının artmasıyla birlikte kıyma gibi ürünler de lüks tüketim haline geldi. Öyle ki kilosu 350 TL’ye dayanan kıymalar, marketlerde çalınma riskiyle karşı karşıya kaldı. Bu durum karşısında Migros gibi büyük market zincirleri önlem almaya başladı.
Migros, kıyma gibi yüksek fiyatlı et ürünlerine güvenlik bandı takarak çalınmalarını engellemeye çalışıyor. Güvenlik bandı olan ürünler kasada ödeme yapılırken açılıyor ve müşteriye teslim ediliyor. Böylece hem market hem de müşteri mağduriyeti önlenebiliyor.
Migros’un bu uygulaması sosyal medyada da büyük ilgi gördü. Bazı kullanıcılar et fiyatlarının bu kadar yüksek olmasına tepki gösterdi. Kimileri de güvenlik bandının işe yaramayacağını ve daha farklı yöntemlerle çalınabileceğini iddia etti.
Et fiyatlarının ne zaman düşeceği ise merak konusu. Uzmanlar, et fiyatlarının arztalep dengesine göre belirlendiğini ve piyasada yaşanan dalgalanmaların etkili olduğunu söylüyor. Et fiyatlarının düşmesi için üretimin artması ve ithalatın azalması gerektiğini belirtiyor.

Yeniçağ
Kendisine 'Vatan haini' diyenlere Gökhan Özoğuz böyle yanıt verdi!265 izlenme
10 yıl önce İstanbul bayramda bomboş olurdu, parasızlıktan kimse bir yere gidememiş ki şimdi Hindistan gibi!51 izlenme
Yangında evleri yanan vatandaşlar: Arazözler evimize su sıkmadı, biz vatan haini miyiz?79 izlenme
Bacağını kaybetmek üzereydi: Yeşilçam'ın 'kötü adamına' Sedat Peker yetişti22 izlenme
Sedat Peker'in eşi imza kampanyasını duyurdu: Dijital tecriti durdur72 izlenme
Boğaz’da iftara asgari ücret yetmiyor36 izlenme
SGK ödemeyi durdurdu, binlerce MS hastası çaresiz49 izlenme
Kızılay başkanının kızı Fatma Zehra Kınık'ın cezaevinde olduğu ortaya çıktı25 izlenme