Türkiye'nin önemli çikolata üreticileri arasında yer alan Modern Çikolata, mali sıkıntıyı aşamadı.
Geçtiğimiz aylarda işçilerin maaşlarını ödeyemediği öğrenilen şirket için Karaman 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne konkordato başvurusunda bulunuldu.
Mahkeme için yapılan talebi değerlendiren mahkeme, üç aylık geçici mühlet kararı verdi. Mahkeme ayrıca süreci denetlemek ve yönlendirmek üzere şirkete üç kişilik konkordato komiser heyeti atadı.

Modern Çikolata'nın kaderini belirleyecek davanın bir sonraki duruşması 26 Eylül 2025'te görülecek.

Mart 2025'te şirketten yapılan kamuoyu duyurusunda, "Bilindiği üzere son dönemlerde yaşanan ekonomik gelişmeler ve zorlu finansman koşullarının şirketimize de olumsuz yansımaları kaçınılmaz olmuştur. Mevcut yaşanılan finansal sıkışıklığın aşılması ve sürdürülebilirliğin tesisi adına yoğun bir şekilde yürütmekte olduğumuz yapılandırma ve finansmana erişim süreci sonuçlanma aşamasındadır" denilmişti.
Öte yandan şirketin fabrikalarında çalışan işçilerin maaşlarını aylardır ödeyemediği ve bu nedenle şirketin iflası için alacaklıların Mayıs 2025'te talepte bulunduğu öğrenildi.
1999–2014 yılları arasında Ülker ile ortak projelere imza atan Tayyar Yatırım, bu dönemin ardından yoluna kendi markası olan Modern Çikolata ile devam etmişti.
Tayyar Yatırım bünyesinde faaliyet gösteren Modern Çikolata, Karaman Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikasında üretimini sürdürüyor.
Yıllık 140 bin ton üretim kapasitesine sahip olan tesiste; bisküvi, çikolata, kek, kraker, çikolata bar, gofret ve kremalı çikolata olmak üzere 7 ana kategoride 300’den fazla ürün üretiliyor.
Sözcü
CHP'li Veli Ağbaba'dan Kayyum Gürsel Tekin'e şok sözler! "Saray yargısıyla iş yapan alçaktır, namussuzdur!"15 izlenme
Sedat Peker'in 'Erkam Yıldırım' iddiaları ile tanınan Halil Falyalı'ya şantaj yapan gazeteciler kim?62 izlenme
Türkiye'de baron ve çete liderlerine 250 bin dolar karşılığında vatandaşlık verilmiş!32 izlenme
İstanbul’da Çinli çiftin sevk edildiği bir hastanede daha virüs alarmı!152 izlenme
Türkiye'yi ayağa kaldıran olay sonrası yeniden gündem oldu: “6 yaşındaki çocuk evlenebilir” fetvası vermişti!49 izlenme
Turkcell satıldı! İşte en büyük hissenin yeni sahibi!144 izlenme
Eczacılardan kur isyanı: "Yüzlerce ilaç bulunamıyor"13 izlenme
CHP'den Erdoğan'ın 'yalan' dediği Sahra Hastanesine videolu yanıt !220 izlenme
'Yazıcının poliçe kesme sesi' bağımlılık yaptı: Süleyman Soylu ve oğlundan dikkat çeken hamle!
Bakan Nebati İYİ partisi Yılmaz'ın "Türkiye IMF'den borç aldı" iddiasını yalanladı: Ya konuyu bilmiyorsunuz ya da çarpıtıyorsunuz.!
Süt üreticilerinin uyarıları gerçek oldu: Peynirin fiyatı eti geçti!
Yenge Hediye Güran tutuklanmıştı: İfadede Narin kaybolduktan sonra değişen telefon ayrıntısı