Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP'de gelenek haline gelen Kızılcahamam kampına başkanlık etmek üzere Ankara Kızılcahamam'a giderek partisinin 3 günlük kampını başlatmıştı. Bu sene 32'nci kez düzenlenen kamp programında milletvekilleri, genel merkez yöneticileri ve parti kurulları bir araya geldi. İç ve dış siyasete dair gelişmelerin ele alındığı kampta bazı bakan ve parti yöneticileri de sunumlar yaptı.
Nefes'ten Nuray Babacan'ın son yazısında ortaya çıkan kulis bilgileri, AKP’nin CHP’ye karşı yeni bir siyasi hamle peşinde olduğunu gözler önüne serdi. Babacan’ın aktardığına göre, AKP tarafından hazırlanan ve milletvekilleri, kurucular, il ve ilçe örgütleriyle paylaşılması istenen kampanya görselleri, CHP’yi hedef alan sert bir stratejiyi ifşa etti. Ancak bu görseller, parti içinde bile tartışma konusu oldu.
Söz konusu görsellerde, CHP’nin simgesi olan altı okun üzerine “Baklava Belediyeciliği”, “Çikolata Belediyeciliği”, “Rüşvet Belediyeciliği” ve “Paket Belediyeciliği” gibi ifadeler yer alıyor. AKP’nin, CHP’li belediyelerin yönetimini karalamak için hazırladığı bu görseller, kulislerde “sığ ve basit” bulunarak bazı parti üyeleri tarafından eleştirildi.
Babacan’ın yazısına göre, bazı AKP’liler, “Bunlar çok kötü hazırlanmış. Biz siyasi geleceğimizi CHP’ye yönelik saldırılar üzerine mi kuracağız? Söyleyecek başka sözümüz kalmadı mı? Paylaşmayınca da bozuluyorsunuz…” diyerek kampanyaya tepki gösterdi.
Babacan yazısının son kısmında AKP'nin önceki kampanyacısı Erol Olçok'un bir söyleşideki sözlerini anımsattı:
Türkiye 'Yenidoğan Çetesi'ni Savcı Yavuz Engin'i konuşuyor! Tutuklananları böyle izledi51 izlenme
Telefon ve bilgisayarlara çip zammı geliyor31 izlenme
Isparta'daki elektrik esaretinde yeni detaylar: Yardımlara AKP engeli!52 izlenme
Tekstil devlerinden kötü haber! İflas korumaları peş peşe geldi36 izlenme
5 ilde birçok yerleşim yeri karantina altına alındı!139 izlenme
Eczacılar iş bırakmaya hazırlanıyor44 izlenme
Kapalıçarşı'da bugüne kadar görülmemiş baskın71 izlenme
‘İstismara hazırlıklı olun!‘411 izlenme
Fatih Portakal AKP'de valizini hazırlayan üst düzey ismi açıkladı: "Hatlar karışık gidiyor"
Gençlerin yüzde 63’ü yurtdışına gitmek istiyor!
Sayıştay raporunda ortaya çıktı! Ortada fakülte yok ama ödeneği var!
Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu Trabzon'da... 'Hep birlikte tarih yazacağız'