İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) yönelik "kent uzlaşısı" soruşturması kapsamında tutuklu bulunan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat'ın bugün, Adli Tıp Kurumuna sevk edilmesine karar verildi.
Polat, Marmara Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Kampüsü'ndeki hastanede, sağlık durumunun ceza infaz kurumunda kalmasının elverişli olup olmadığının tespiti için kurul karşısına çıktı. Kurul, Polat'ın Adli tıp Kurumuna sevk edilmesini kararlaştırdı.
Polat'ın avukatı Erkam Erdem sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla, Polat'ın tahliyesi için itiraz dilekçesi verildiğini söyledi.
Erdem'in paylaşımı şu şekilde:
"Mahir Polat’ın cezaevi koşullarında kötüleşen sağlık durumu nedeniyle tahliyesi için itiraz dilekçemizi verdik. Dilekçemizde de belirttiğimiz gibi, müvekkilimiz 29 Mart 2025 tarihinde 2411’e çıkan tansiyonu nedeniyle Mehmet Akif Ersoy Kalp ve Damar Hastalıkları Hastanesi’ne kaldırılmış ve Bt görüntüleme anjiyo işlemi yapılmış olmasına rağmen tahliye edilmemiştir.
Hipertansiyon durumu, gece ve gündüz tansiyon farklılıkları ve daha önce geçirdiği anjiyolar sonucu stent takılmış olması, beyin kanaması riskini devam ettirmektedir. Mevcut sağlık raporları, tutukluluğunun sağlığı üzerinde ciddi riskler oluşturduğunu açıkça ortaya koymaktadır.
Bu nedenle adli kontrol tedbirleri uygulanarak acilen tahliye edilmesini talep etmekteyiz.
Sürecin hukukun temel ilkeleri doğrultusunda değerlendirilmesini bekliyor, kamuoyunun dikkatine sunuyoruz."

İddia: Şahan Gökbakar'ın tweetini paylaşan Ezgi Çelik, TRT'deki işinden oldu!46 izlenme
Trakya Üniversitesi öğrencileri kayıp 6 milyonu rektöre sordu158 izlenme
SGK, hacizle emlak kralı oldu!47 izlenme
Bu iddia çok konuşulur! "Saray çalışma yapıyor"195 izlenme
‘Ergenekon’a karşı davaya bakanlık teklifi: 500 avro verelim, dava açma!135 izlenme
AKP ekonomik krizin sorumluluğunu esnafa yükledi! Ticaret Bakanı da 'boykot' dedi28 izlenme
89 yıllık zeytinyağı markası iflasın eşiğinde: Mahkeme 3 ay süre verdi10 izlenme
Zafer Partisi 6'lı masada yer alan 4 ismi geride bıraktı33 izlenme