Bitlis'in Güroymak ilçesine bağlı Gölbaşı beldesindeki Eski Köşk Camii, Nur Camii ve Gültepe Camii, üç gün önce elektriksiz kaldı. Dağıtım şirketinin yetkilileri, faturaların ödenmemesi üzerine üç caminin elektriğini kesti. Sadece Gölbaşı’ndaki yeni camiye ait ödenmemiş 6 faturanın toplam tutarının 7 bin 41 lira 95 kuruş olduğu öğrenildi. Gölbaşı Belediye Başkanı Mehmet Avunç, üç camiinin üçünün de yaklaşık 7 aylık biriken faturasının olduğunu, kesinti nedeniyle ezan okunamadığını söyledi. Avunç, "Üç gündür caminin elektriği yok. Bir Allah'ın kulu şu anda görünmüyor. ‘Sizi gazeteye veriyorum’ dediğim zaman hemen acilen gelip bıraktılar. Şu anda cemaatin hiçbir bilgisi yok" dedi.

Avunç, "Bu, Diyanet'in hatası mıdır? Kimin hatasıysa bilmiyorum. Derhal elektriğin bırakılmasını istiyoruz. Cumhuriyet tarihinde görülmemiş bir şey. Bugüne kadar hiçbir dönem camilerin elektriği kesilmedi. Ama bugün, üçüncü gündür; elektrik yok. Ben, elektrik dağıtım şirketiyle görüştüm, tüm borç yatırılmazsa elektriğin verilmeyeceğini söylediler. Ama ‘Basına veriyorum’ dediğim zaman hemen müftüyü aradılar, şimdi elektriği bıraktılar" diye konuştu.

Avunç, "İnşallah cemaatin bilgisi olur, gelir namazını kılarlar. Camimiz bu. Ne cemaat ne hiç kimse... Üç gündür elektriği kesik. Onun için derhal, acilen bu sorunun giderilmesini rica ediyoruz" dedi.
halktv.com.tr
Medyadan Sonra Teşvikler de Yandaşlara!98 izlenme
Dünyayı gezerken sadece Türkiye'de tacize uğradı!251 izlenme
Okan Bayülgen, Erdoğan'ın korumalarıyla fena dalga geçti2515 izlenme
Dev otopark satışa çıkarıldı!142 izlenme
'Tasarruf' genelgesinden sonra israflar katlandı26 izlenme
Kremlin: Putin ve BAE liderleri Rusya'daki isyan girişimini görüştü30 izlenme
AKP mitingi sonrası tepki çeken görüntüler: Türk bayrağı yerlere atıldı, üzerine çöpler döküldü!38 izlenme
Evde 9 eşi olan adamın ilk eşi konuştu! İtirafları bomba gibi.34 izlenme