Türkiye’de ekonomik verilerin analizi yapılırken genellikle Batı ülkeleri ile kıyaslama yapılırken, ‘bizi kıskanıyorlar’ deniliyor.
Bugün açıklanan ABD enflasyon verileri ise kıskandıracak cinsten. FED’in yarın açıklayacağı faiz kararı öncesinde enflasyon verilerini açıklayan ABD, Mart 2021’den bu yana ülkede en düşük seviyede enflasyon görüldüğünü belirtti.
Buna göre ülkede tüketici fiyat endeksi (TÜFE) mayıs ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 4,0, bir önceki aya göre ise yüzde 0,1 yükseldi.
Piyasa beklentisi tüketici fiyatlarının aylık yüzde 0.2, yıllık olarak ise yüzde 4.1 artması yönündeydi.
Nisan ayında aylık enflasyon yüzde 0.4, yıllık enflasyon ise yüzde 4.9 olarak açıklanmıştı.
Türkiye'yi kıskanan ABD'de durum bu iken, geçtiğimiz günlerde Türkiye'de açıklanan enflasyon oranları ise yıllık bazda TÜİK'e göre yüzde 39,59 olurken ENAG'a göre ise yüzde 109,01 oldu.
Yeniçağ
Seçimde gözden kaçan ayrıntı: 10 milyon 858 bin 175 kişi37 izlenme
Kemal Kılıçdaroğlu'na skandal hakaretler! 'Savcılar bakalım şimdi ne yapacak?'133 izlenme
Türkiye, 13 "HTŞ'li terörist"in 5'ini listeden çıkardı28 izlenme
Ekrem İmamoğlu bayram mesajı paylaştı: İki ayrı adres verdi27 izlenme
Sen misin AKP'li vekili eleştiren? Yanlış parkı eleştirdi, hapis cezası verildi17 izlenme
Tribünde Türk bayrağını ateşe verdiler!161 izlenme
22 yaşındaki genç kendini asarak intihar etti!218 izlenme
Ayan - Erdoğan ilişkisi gizli ABD belgelerine nasıl girdi?486 izlenme
Sosyal medyaya TC kimlik numarası ile giriş kesinleşti! Ne zaman başlayacağı duyuruldu
Sedat Peker'den SPK skandalına ilişkin yeni açıklamalar: Ünsal Ban'ın sözlerini aktardı
İktidarın FETÖ geçmişini haber yapana "bize dokunma" gözaltısı!
Elektrik için ödenen her 100 liranın 30’u şirket kasasına!