Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü'nün, 7 Ocak 2023 tarihli epostasında “Üniversitemizin Eğitim ve Yaşam Alanları Gelişmeye Devam Ediyor” başlığıyla BÜMED sosyal tesislerinin kira sözleşmesini yenilemeyeceğini duyurmasının ardından dernek yönetimi hukuki sürece başvurmuştu.
BÜMED Yönetim Kurulu, hukuki sürecin devam ettiğini ancak Sarıyer Kaymakamlığı'nın 27 Ocak Cuma günü, sosyal tesislerin tahliye edilmesi gerektiğini derneğe resmi olarak bildirdiğini duyurdu.
Mezunların emeğiyle yapılan tesisler tahliye edilmezse, tahliye cebren yapılacak
Dernek yönetimi, kaymakamlığın ilettiği yazıda tesislerin 30 Ocak Pazartesi günü saat 08.30'a kadar boş olarak teslim edilmesini tebliğ ettiğini, karara uyulmaması durumunda tahliyenin cebren yapılacağını bildirdiğini söyledi.
Tesislerin kira sözleşmesinin yenilenmemesinin ardından BÜMED, hem yürütmenin durdurulması talebiyle hukuki sürece başvurmuş; hem de Boğaziçi Üniversitesi mezunlarına açık bir imza kampanyası başlatmıştı. Bir haftada 10.000'e yakın mezun “MEZUNLAR yuvasından, Boğaziçi Üniversitesi Kampüsü'nden Çıkartılamaz” isimli kampanyaya imza atarak derneğin faaliyetlerinin kampüs içinde gerçekleşmesini istediğini belirtmiş ve üniversite yönetiminin aldığı karardan vazgeçmesini talep etmişti. 10.000'e yakın mezunun imzası 20 Ocak Cuma günü Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü'ne teslim edilmesine rağmen Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü konuya dair hiçbir açıklamada bulunmadı.
Sosyal tesislerle ilgili karara itiraz etmelerinin en temel sebebinin, mezunların üniversiteye yaptığı yaşamsal katkı olduğunu belirten BÜMED Yönetim Kurulu; bu kararla beraber Boğaziçi Üniversitesi'nin kurum hafızasına ve kültürüne yönelik yapılan saldırılara birinin daha eklendiğinin altını çizdi. Dernek yönetimi, 30 yıldır kampüste bulunan sosyal tesislerle mezunların bir ayaklarının hep üniversitede olmasını sağlamış; yıllarca akademisyen, öğrenci ve mezunların buluşma noktası olmuş tesislerin “akademisyen ve öğrencilere yaşam alanı” açma gayesiyle alınmasının Boğaziçi tarihinde “kara bir leke” olarak kalacağını belirtti.
BÜMED Yönetim Kurulu, tahliye anına şahitlik etmek için BÜMED sosyal tesislerinde olacağını belirterek tüm Boğaziçi Üniversitesi mezunlarını destek vermeye çağırdı:
“BÜMED olarak temel hukuk ilkelerine olan inancımızı koruyor, hukuki süreci titizlikle takip etmeye devam ediyoruz. Hiç kuşkumuz yok ki, üniversitemizin ve derneğimizin üzerine çöken bu kara bulut bir gün dağılacaktır. Yeter ki Boğaziçi camiası olarak bizler, üniversitemizin temel değerlerini ve Boğaziçi ruhunu ısrar ve inatla savunmaya ve yan yana durmaya devam edelim. Biz BÜMED Yönetim Kurulu olarak, 30 Ocak Pazartesi günü saat 08.00'de okulumuzun tarihinde kara bir leke olarak yer alacak bu anda mezunlarımızı temsil etmek üzere BÜMED tesislerinde olacağız. Bu tarihi ana tanıklık ederken yan yana olmanın önemini vurguluyor, hepinizin desteğini bekliyoruz"
Kaynak: Gerçek Gündem
AKP'li Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır'ın, Suriyeli işletmeciyle "Ruhsat var mı" diyaloğu gündem olmuştu, sosyal medyada yoğun eleştirilince kaçak işletme kapatıldı44 izlenme
ASELSAN mühendisinin şüpheli ölümünde eski eşin ifadesi ortaya çıktı: Hüseyin'i öyle bir götürdüler ki...856 izlenme
Erdoğan Almanya’da yine mizah konusu 'Teletabiler'le mutluluk saçıyor !'1922 izlenme
Mali tablolarda ortaya çıktı: İşte Erdoğan'ın faizden elde ettiği gelir34 izlenme
Zorla AKP üyesi yapıp cezalandırdılar!40 izlenme
Artan Enflasyon Sebebiyle Aile Hekimleri İşi Bırakıyor31 izlenme
Vatandaşa kuyruk, beylere saray!43 izlenme
İliç'te ailelere 130 bin lira verip susturmuşlar26 izlenme