Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO), Konya'nın Çumra İlçesi'nde kiraladığı depoya yaklaşık 20 bin ton buğday konuldu. Ofisin güvenlik görevlisi bulunmasına rağmen yaklaşık 7 bin 500 ton buğdayın çalındığı ortaya çıkarıldı. Deponun mührü bozularak içeriye girildiği, buğday çalımının gerçekleşmesinden sonra sahte mühür vurulduğu belirlendi.

Karaman
300 TIR'LA YAPILABİLİR
İYİ Parti Konya Milletvekili Ünal Karaman, buğdayın çalındığına ilişkin iddiayı 9 Kasım'da Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'ya sordu. Ancak bakan tarafından Karaman'ın sorusuna cevap verilmedi. Karaman, önergesinin gerekçesini SÖZCÜ'ye şöyle açıkladı: “Oluşan zararın yaklaşık 68 milyon Türk Lirası olduğu; böyle büyük bir hırsızlığın en az 300 TIR'la yapılabileceği bilinmektedir. Bu kadar büyük bir hırsızlığın, organize bir hırsızlık olması ihtimalini güçlendirmektedir. İçerisine 20 bin ton hububat alan bir depo için gerekli güvenlik önlemleri neden alınmamıştır? Bakanlığınız hırsızlık olayında ihmal veya görevi kötüye kullanma durumu tespit etmiş midir?”
BAKANLIK NE DİYOR?
Bakan, Karaman'ın sorusuna bugüne kadar cevap vermedi. SÖZCÜ'nün görüştüğü bakanlık yetkilileri ise buğday çalınmasıyla ilgili olarak şunları söylediler: “Evet, 7 bin 500 ton buğday depodan çalınmıştır. Değeri de 68 milyon liradır. Müfettişlerimiz soruşturmayı yürütüyor. Depo, bir vatandaşımıza aittir. Bu yıl çok ürün aldığımız için kendi depolarımızın dışında kiralık depolara da hububat konuldu. Kiraladığımız yerlerle ilgili sözleşme, sigorta yaptırıyoruz. Güvenlik görevlisi de var. Ürünün satıldığı yerleri tespit etti. Alıcılar belirlendi. Depo sahibinin mal varlığına tedbir konuldu.” Olayla ilgili olarak önce tutuklanan depo sahibi, serbest bırakıldı.
Sözcü
Valilikten skandal Atatürk paylaşımı hakkında açıklama101 izlenme
Moody’s Türk bankaları için kararını açıkladı309 izlenme
Uzman isim açıkladı: Emekliye seçim öncesi seyyanen zam geliyor38 izlenme
Korgeneral Osman Erbaş şehit olduğu gün ‘şehitlik keşke bize de nasip olsa’ demiş...54 izlenme
Reza Zarrab’ın yurtdışına kaçırmaya çalıştığı hard diskin şifresi kırıldı1355 izlenme
Motorine 41 kuruş, benzine 40 kuruş zam!64 izlenme
Ek bütçe yetmedi, işsizin parasını kırptılar40 izlenme
Dilipak: Bütün kesimlerde rüşvet torpil her yerde138 izlenme
Kurultay davası ertelendi, karara tepki yağdı! "Sarayın planı tıkır tıkır işliyor..."
Apartmanında fazladan 16 daire, 25 hayali seçmen tespit eden vatandaşın itirazı geri çevrildi!
Fiyatlar ateş pahası vatandaş çaresiz! "Bir kilo et kaç para, nasıl sağlıklı beslensin insanlar köşkte oturmaya benzemiyor"
İki genç çırpına çırpına can verdi, herkes kendini aklama derdine düştü