YSK’nın 31 Mart’ta yapılan İBB seçimlerini iptal etmesinin ardından 23 Haziran'da yapılacak İstanbul seçimi için partiler Hazine'den yardım almayacak. Bunun üzerine CHP, Ekrem İmamoğlu'na destek amacıyla bir bağış kampanyası başlattı.
Parti yetkilileri kampanyaya gösterilen ilgiden son derece memnun. Hem Türkiye'den, hem de gurbetçilerden yüklü miktarda bağış geldiği belirtiliyor.
Kampanyaya 1 TL yatıran da var, üst sınır olan 54 bin 566 lira da.
CHP’Lİ EROL BEKTAŞ AÇIKLADI
CHP İdari ve Mali İşler Başkan Yardımcısı Erol Bektaş, Independent Türkçe'ye kampanyayı değerlendirdi. Birkaç günlük süreç içinde kendilerini şaşırtan ve duygulandıran yüzlerce bağışçıyla karşılaştıklarını, bazı ilçelerde bankaların önünde kuyruklar oluştuğunu söyledi.
The Independentturkish'ten Saime Toktaş'ın haberine göre en şaşırtıcı örneklerden biri ise, çok ünlü bir sanatçının kampanyaya daha ilk gününde 100 bin TL bağışlaması.
Yasalar gereği, bir kişi bir siyasi partiye 1 yıl içinde en fazla 54 bin 566 TL bağışlayabiliyor. Durum böyle olunca, 100 bin TL'lik bağışı gören parti yönetimi o ünlü sanatçı ile irtibata geçmiş ve bu miktarın üzerindeki tutarın parti kasasına giremeyeceği anlatılmış.
54 BİN TL'Sİ İADE EDİLDİ
Bektaş, “O ünlü sanatçımıza, 100 bin TL'yi iade ettik. 54 bin 566 lirayı tekrar yatırdı, geri kalanı ise annesi adına bağışladı” dedi.
Bektaş buna benzer çok sayıda örnek olduğunu söyledi.
BAĞIŞI YAPAN İSİM MURAT BOZ
Tarafsız Haber Ajansı'nın edindiği bilgiye göre ise bu bağışçı ünlü sanatçı Murat Boz. Boz, daha önce Darüşşafaka ve Türk Eğitim Vakfı (TEV) gibi kurumlara yaptığı yardımla biliniyor.
En son Murat Boz, TEV'e yaptığı 250 bin TL'lik yardımla haberlere konu olmuştu.

Bir dokundu, bin ah işitti: "Milliyetçiler 40 yaşından sonra Komünist oldu"27 izlenme
Bizi kıskandığı söylenen Almanya'da yıllık gelir 50 bin Euro'yu aştı33 izlenme
Teröre Destek Veren Milletvekili Kakabaveh Türkiye ile yapılan anlaşmaya tepki gösterdi: İsveç için kara bir gün50 izlenme
SGK 81 ilde işlemleri tamamladı: Emekli maaşları iptal ediliyor! Binlerce kişi kara listeye girdi25 izlenme
Havacılıkta savaş krizi29 izlenme
Özgür Özel'e bir soruşturma daha19 izlenme
Türkiye'ye bir borç da Kongo ile Cibuti takmış! Hasta gördüler, aldıkları krediyi ödemediler52 izlenme
İmamoğlu eylemlerine jet iddianame: Hapis ve siyasi yasak istendi32 izlenme
Erdoğan faiz çıkışı yapıp "Savunanla beraber olamam" dedi, bir tek Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan alkışlamadı!
Mahfi Hoca'dan 55 milyon dolarlık uzay sorusu! "Eğer bu işi yapmasaydık aynı maliyetle neler yapabilirdik?"
Prof. Ercüment Ovalı, aşı üretim hazırlıklarından fotoğraf paylaştı
Türk Lirası’nda sert değer kaybı!