AKP'li Melih Bulu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanmasını protesto eden öğrenciler, sabah saatlerinde Terörle Mücadele (TEM) şubesi tarafından yapılan eş zamanlı operasyonla gözaltına alındı.
İstanbul Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, kentte 13 ilçede 24 adrese yönelik operasyon düzenlendiği, 17 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.
Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) İstanbul Şubesi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Boğaziçi Üniversitesinde gerçekleşen kayyum rektör protestosuna katıldıkları iddiası ile çok sayıda öğrenci bu sabaha karşı yapılan polis operasyonları ile gözaltına alındı. Anayasal protesto haklarını kullanan öğrencileri, sabah karşı ev baskınları ile gözaltına almak suçtur. Üye meslektaşlarımız, Güvenlik Şubece gözaltına alınan öğrenciler ile görüşmek için emniyet biriminde olacaklar" ifadelerini kullandı.
Melih Bulu’nun AKP Genel Başkanı ve Erdoğan’ın imzasıyla Boğaziçi Üniversitesine rektör olarak atanmasının ardından dün öğleden sonra üniversite önünde eylem yapan öğrencilerin önüne barikat kuran kelepçeyle üniversitenin bahçe kapısına kelepçe vurması hafızalara kazınırken, eylem sırasında gözaltına alınan bazı öğrenciler akşam saatlerinde serbest bırakılmıştı.
Muharrem İnce: Hazır olun bayramdan sonra tekrar yollara düşeceğiz23 izlenme
Hazine adına yönetimde olanlar, Türk Telekom'un batışına neden göz yumdu?291 izlenme
AKP'li "Senatör"ün masasındaki detay! Bakın o çanta ne çantası ve kaç para!211 izlenme
Parlamentodan ‘lüks yat’ isteyen devlet başkanına soğuk duş: O para öğrencilere burs olarak verilecek21 izlenme
Libya'da sel: Uluslararası yardım ülkeye ulaştı.26 izlenme
Melih Gökçek hedef gösterdi, öğretmen ve okul müdürü görevden alındı34 izlenme
Akit bardağı taşırdı! CHP harekete geçiyor11 izlenme
Cihatçı terörist Erdoğan'ı böyle tehdit etti 'Eğer İdlib'i satarsanız, 2 saatten kısa süre içinde Reyhanlı'da oluruz !'1508 izlenme
AKP'li bir isim daha isyan etti: Bu aile yönetimden uzaklaşmalı
RTE'nin kadınlara söylediği sözlere teyzemizden müthiş tepki ! 'Kendisi tamam mı ! Hırsız Tayyip, hırsız AKP !'
Bakan Koca açıkladı: 19.872 yeni vaka tespit edildi, 25.239 kişi sağlığına kavuşurken, 193 kişi hayatını kaybetti!
Anadolu Farm'a büyük operasyon: 3 gözaltı