MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, eski AKP’li Melih Bulu’nun Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü’ne atanmasına karşı düzenlenen eylemlere katılan öğrencilere seslendi. Bahçeli’nin “Diyeceğiniz ne varsa söyleyin, çözelim ama üniversite kapılarında terör örgütlerinin dolduruşuna gelmeyin” açıklamasına Boğaziçili öğrencilerden yanıt geldi.
Cumhuriyet’ten Seyhan Avşar’ın haberine göre; öğrencilerin yanıtları şöyle...
Boğaziçi Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümü öğrencisi B.Y: Bizim zaten 50 gündür taleplerimiz açık ve net. Çözmek istediğimiz meseleyi de antidemokratik uygulamaları da düzenli bir şekilde belirtiyoruz. Bahçeli’nin bu açıklamasını ise geri adım attırmaya ya da uzlaşmaya yönelik bir açıklama olarak görüyorum. Taleplerimiz değişmeyecek. Rektör kayyım istifa etsin. Üniversiteden polis ablukası kaldırılsın. Tutuklu arkadaşlarımız serbest bırakılsın. Arkadaşlarımız halen tutukluyken “sorununuz neyse çözelim” demek ya bizleri dinlememek ya da direnişin boyutundan korkmaktır. Taleplerimiz asla uzlaşmaya açık değildir.
TALEPLERİMİZ AYNI
Boğaziçi Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümü öğrencisi M.G: Devlet Bahçeli bu ülkede siyasi bir aktörse zaten şu anki keyfi uygulamalara karşı çıkıyor olmalı. Ama biz Bahçeli’nin bizim karşı çıkışımızı sahiplenmesini beklemiyoruz. Sahiplenme konseptine de destek olma konseptine de ilkesel olarak karşıyız. Taleplerimiz ise aynı. Tüm kayyımların istifa etmesini, polis ablukasının kalkmasını, tutuklanan arkadaşlarımızın serbest bırakılmasını, demokratik bir rektör seçimi yapılmasını talep ediyoruz.
ÇÖZÜMDEN UZAK SÖZLER
Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümü öğrencisi B.A: Devlet Bahçeli’nin açıklaması çok geç kalmış ve kullandığı üslup itibarıyla çözümden uzak bir açıklama. Direnişimize destek veren üniversiteli arkadaşlarımıza terörist derken sorunu çözmek istediğini belirtiyor. Ama kendisi öncelikle diline dolanan terörist kelimesinden vazgeçmelidir. Yaptığı açıklamayla Bahçeli, bizleri hiç anlayamadığını ortaya koymuştur. Taleplerimiz hiç değişmedi. Bir uzlaşma yolu aranıyorsa bu mümkün değil. Şartsız bir şekilde taleplerimiz kabul edilmeli.
http://www.krttv.com.tr/gundem/bogaziciuniversitesiogrencilerindenbahceliyeyanith65275.html
X çöktü mü? Erişim yine kesildi: Gün içinde dördüncü kesinti25 izlenme
Sedat Peker gündeme getirmişti: AKP'li eski vekil boşandı, milyonlarca lira tazminat alacak!41 izlenme
İnce’den Feyzioğlu’na adli yıl açılış töreni çağrısı178 izlenme
Batman Gercüş’te tecavüz soruşturması genişletildi!95 izlenme
Kızılay'a güven azalınca kan bağışlayanların oranı da düştü!118 izlenme
Gıda krizi uyarısı: "Depremin yaraları bir an önce sarılmalı, aksi takdirde sebze, meyve ve et yangının pahasına olur"23 izlenme
AKP’li eski vekil deşifre etti: "8 milyon 800 bin yabancıya vatandaşlık verildi!"71 izlenme
Sultanahmet'teki 29 Ekim kutlamasında sanatçılara ne kadar ödendi?141 izlenme
Yüzlerce çocuğa tecavüze, adaletsizliğe, yolsuzluğa ses çıkarmayan bu tiplere göre, piyango haram !
Şeker fabrikalarında kıyım başladı!
Piar anketini açıkladı... Millet ittifakı çoğunluğu alıyor!
Rabia Naz’ın babası Şaban Vatan’dan Bakan Tunç’a çağrı: "Kızımın artık ruhu huzura kavuşsun"