Bolu Gerede'de dün meydana gelen ve kontrol altına alınan yangına yakın bir noktada başlayan diğer yangına müdahale ediliyor.
"ORMAN YANGINLARINA KARŞI DİKKATLİ OLALIM"
Konuyla ilgili Orman Genel Müdürlüğü (OGM) sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Yangınlarla mücadelemiz devam ediyor. Bolu Gerede'de dün meydana gelen ve kontrol altına aldığımız yangına yakın bir noktada, otluk alanda başlayan bir diğer yangına müdahale ediyoruz. Yeşil vatan hepimizin. Lütfen hava sıcaklıklarının oldukça yüksek olduğu bu günlerde orman yangınlarına karşı dikkatli olalım"

BİR KÖY TAHLİYE EDİLDİ
Kontrol altına alındıktan sonra bu bölgede yeniden yayılmaya başlayan yangında alevlerin tehdit ettiği Berçinçatak köyünde oturan vatandaşlar ile hayvanların tahliye edilmesine karar verildi. Köyde yaşayan vatandaşlar tedbir amaçlı olarak belediye otobüslerine bindirilerek yakında bulunan Hacılar köyüne tahliye edildi.

Köy sakinlerinden Ayşe Aydın (80), yangın haberini vatandaşların bir köylünün cenaze namazından sonra öğrendiklerini ifade ederek şöyle konuştu:
* "Bize ‘yangın var’ dediler. Hemen cenazeden çıkan köye doğru gitti. Yangın Demirler köyünde başlamış. Demirler köyünün vatandaşları köye geri dönmüş. Demirler köyünün yaylasından itibaren tutuşmuş. Bir de baktık ki herkes bağırmaya başladı. İtfaiye ekipleri geldi. Ekipler gelince bizim de elimiz ayağımız tutuştu. Belediye bizi yakınımızda bulunan Yağlar köyüne, Hacılar köyüne götüreceğini söylüyor.
* Yanımıza herhangi bir eşya almadık. Eşya alsam nereye koyacağım? Yanıma sadece ilaçlarımı aldım. İnşallah yangın evlerimize kadar gelmez. ‘Yağmur yağacak’ diyorlar. Yağmur yağarsa inşallah bu yangın da söner. Bir kısmımız yürüyemiyor yaşlılıktan, bir kısmamız iş göremiyor. Bizim için 2 gündür uğraşıyorlar. Allah razı olsun devletimizden, milletimizden, belediyemizden."
"HAYVANLARI DUMANDAN ETKİLENMEMESİ İÇİN TAHLİYE EDİYORUZ"
Berçinçatak köyünde tarım ve hayvancılıkla uğraştıklarını belirten Başak Güvercin, hayvanların dumandan etkilenmemesi için köyden uzaklaştırmaya çalıştıklarını söyleyerek, “Şu an ilk önceliğimiz hayvanlarımızı dumana maruz kalmadan buradan çıkartabilmek. Nasıl yapacağımıza dair herhangi bir plan, proje oluşturmadık. Ne tarafa götüreceğiz bilemiyoruz. Çünkü duman yoğunlaşmaya başladı. 3040 adet hayvanımız var. Şu an herhangi bir devlet kurumundan bu konuyla ilgili iletişime geçmedik. Muhtemelen kendi imkanlarımızla taşımaya çalışacağız. Çevremizdeki yakınlarımızın ahırlarına götürmeye çalışacağız. Zarar gören bir hayvanımız yok. Köyde hayvanı zarar gören var mı yok mu bilmiyoruz. Herkes kendi telaşına düştü” dedi.
Sözcü
AKP’nin emekli planının detayları sızdı: Emekliler buna çok kızacak!50 izlenme
Yılmaz Özdil ile Uğur Dündar'ı karşı karşıya getiren olayın perde arkası101 izlenme
Ölümlü kazada asli kusurlu çıktı, yurt dışına çıkmak için ısrarcı25 izlenme
Düzensiz göçmenlere yönelik kontroller arttı: "Aylardır evden çıkmıyoruz"33 izlenme
Sedat Peker, 'Erdoğan ile helalleşme' videosu için tarih verdi! 'Çok eğleneceğiz'54 izlenme
Türkmen Alevilerinden Melih Gökçek’e zehir zemberek yanıt35 izlenme
TÜSİAD'a soruşturma24 izlenme
Ekrem İmamoğlu duyurmuştu! İSPARK’ta yeni dönem başladı!169 izlenme