Ambalaj sektöründe faaliyet gösteren Barem Ambalaj Sanayi konkordato talebinde bulundu.
İzmir 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, şirket hakkında 30 Temmuz 2026'dan itibaren üç ay süreyle geçici mühlet verilmesine karar verdi.
Mahkeme ayrıca konkordato sürecinin takibi için konkordato komiseri aranmasına hükmetti.
Şirket tarafından yapılan açıklamada, ekonomik koşulların mamul fiyatları ve maliyet kalemlerinde yarattığı dalgalanma ile artan finansman maliyetlerinin, Konya Ereğli Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikanın enerji yatırımın tamamlanmadan geçici olarak kapanmasına yol açtığı bildirildi.
Açıklamada, kağıt fabrikası yatırımında yaşanan bürokratik gecikmeler nedeniyle yatırım maliyetinin yaklaşık 200 milyon euro seviyesine yükseldiği ve bu durumun ek finansman yükü oluşturduğu ifade edildi.

Barem Ambalaj, İzmir, Gaziantep ve Karaman'daki ambalaj tesislerinin üretime devam ettiğini ve ana faaliyetlerin kesintisiz sürdüğünü bildirdi.
Şirket ayrıca, kağıt fabrikasının olası satışı için görüşmelere başlanmasının planlandığını duyurdu.
Şirket Borsa İstanbul'da işlem görüyor.
Sözcü
Anketten 'boş tencere' çıktı34 izlenme
Malatyalı depremzedenin yardım parası Nijeryalı futbolcuya yatırıldı48 izlenme
Yurt dışından Türkiye'ye dönen esnafın sözleri gündem oldu 'Türkiye’ye 2011 yılında döndüm, ama gerçekten pişman oldum!'107 izlenme
Almanya gri pasaport skandalına el koydu!118 izlenme
'İstanbul'da belediye otobüsü alev aldı' denilen haberde yanan araç minibüs çıktı!75 izlenme
Tarikatçılara eylem serbest, istismara karşı çıkan kadınlara yasak!42 izlenme
Tekel bayilerine tehdit ve tacizler sıklaşıyor: "Tedirginiz, bir şeyler yapılmaya çalışılıyor"231 izlenme
Ünlü restoran zinciri konkordato istedi142 izlenme