Sözcü'den Deniz Ayhan'ın haberine göre, gelirinin büyük bölümünü vatandaşın vergilerinden elde eden, tarafsızlığı tartışılan ve izlenme oranları da çok düşük olan TRT, 2021 yılında elektrik faturalarından 1 milyar 335 milyon 967 lira topladı. Bandrol ücretlerinden ise 3 milyar 423 milyon 117 bin lira gelir elde etti. TRT'nin son 10 yılda elektrik faturaları ve bandrol ücreti için vatandaşın sırtından aldığı vergi 24 milyar TL'yi buldu. TRT Genel Müdürlüğü, CHP Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer'in TBMM KİT Komisyonu'nda sorduğu gelir sorularına gelen yanıta göre TRT'nin 20112021 yılları arasındaki son 10 yılda enerji payı gelir toplamı 9.4 milyar TL'ye ulaştı.
BANDROL GELİRİ
KESİNTİ KALDIRILDI
Elektrik faturalarında aktif enerji bedeli üzerinden yüzde 2 TRT payı ve yüzde 0.7 Enerji Fonu için kesinti yapılıyordu. Bu pay 21 Aralık 2021'de kaldırıldı. TRT, televizyondan radyoya, cep telefonundan ev sinema sistemine, akıllı kol saatinden bilgisayar ve tabletlere kadar çok sayıda cihazdan ise yüzde 16 ile yüzde 0.02 arasında değişen oranlarda bandrol ücreti alıyor.
Taliban'ın vali olarak atadığı kişi haritada Afganistan'ın yerini bulamadı!61 izlenme
Berat Albayrak'tan FETÖ hükümlüsü iş adamına teşekkür mektubu!154 izlenme
Şişli'de cesedi bulunan Durdona Khokimova'nın son görüntüleri ortaya çıktı35 izlenme
Seçimde "Mültecileri göndereceğiz" diyen Erdoğan, ABD'de sahip çıktı: "Muhalefet gönderecekti ama biz göndermiyoruz"57 izlenme
Ülkeyi ayağa kaldıran Müslüme olayında anneden şok itiraf59 izlenme
Son bir yılın zam şampiyonu belli oldu: Kilosu 90 TL'yi buldu36 izlenme
Ahbap Derneği'ne kayyum atandı20 izlenme
Erdoğan’ın açılışını yaptığı 'Yeni Nesil Hastane' 7 aydır açılmadı!47 izlenme
Adana’da bir kadın, çocukların da bulunduğu parkta soyunup, çeşmede banyo yaptı
AKP'nin kalesi Adıyaman'da CHP nasıl kazandı? CHP'li başkan Abdurrahman Tutdere açıkladı
Sağlık Bakanı açıkladı: 11.472 yeni vaka tespit edildi, vaka sayısı 5.106.862'ye, can kaybı da 44.537’ye yükseldi!
EYT'de mağduriyet giderilmiyor!