Kanal İstanbul güzergahında 44 dönüm arazi satın alan Katar Emiri’nin annesi Şeyha Moza’nın yanısıra Katarlılar’ın Türkiye’de edindikleri gayrimenkuller Yalova ilinin büyüklüğüne yaklaştı. Katarlıların AKP iktidarları döneminde sahip oldukları taşınmazlar, 798 bin metrekare alana sahip olan Yalova’nın sadece 3 bin metrekare gerisinde kaldı.
BirGün'den Hüseyin Şimşek'in haberine göre, CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un yanıtlaması istemiyle TBMM’ye sunduğu yazılı soru önergesinde, Arap ülkelerinde yaşayanların aldıkları taşınmazları sordu.
Tanrıkulu’nun önergesini yanıtlayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 2003 yılına kadar hiçbir satın alma işlemi bulunmayan Katarlıların o tarihten bu yana satın aldığı alanların toplam yüzölçümünün 795 bin 552 metrekare olduğunu bildirdi. Katarlıların 198 adet ana taşınmaz satın aldığını bildiren Kurum, bu taşınmazların toplam yüzölçümünün 489 bin 901 metrekare olduğunu ifade etti. Katar vatandaşlarının bin 884 adet de “bağımsız bölüm” satın aldığını belirten Bakan Kurum, bu alanların yüzölçümü toplamının ise 305 bin 651 olduğunu ve bu satın alma işlemlerinin bin 592 farklı kişi tarafından gerçekleştirildiğini açıkladı.
"Suriye’de eğitip Türkiye’de hasta baktıracaklar"53 izlenme
Erdoğan’ın ’Asgari ücret’ sözlerine sokaktan yanıt geldi: "Asgari ücrete yılda 1 kere zam yapılacak diyorlar. O zaman her şeye yılda 1 defa zam yapılsın"46 izlenme
İbrahim Kahveci'den 'İş epey ciddi' uyarısı: "Kapıdaki zam yüzde 100'ün üzerinde"64 izlenme
Özgür Özel, Ali Yerlikaya'ya Seslendi: "Bana Sormadan Evime Nasıl Giriyorsun?"26 izlenme
Emeklilere ‘Ramazan Bayramı’ ikramiyesinin ödeneceği tarih belli oldu45 izlenme
Emeklilere sadaka gibi zam için hâlâ düşünüyorlar35 izlenme
TBMM'de arbede! AKP'li ve CHP'li vekiller birbirine girdi!66 izlenme
Ekonomide İmamoğlu bilançosu büyüyor35 izlenme