Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD’ye elektronik boykot açıklarken önerdiği Vestel marka cep telefonlarının o kadar da “yerli ve milli” olmadığı ortaya çıktı.
Vestel marka cep telefonlarının parçalarının büyük bölümünün ABD’li şirketler tarafından üretildiği ortaya çıktı. Yazılımı da Google tarafından destekleniyor.
650 2.500 lira arasında satılan Vestel telefonların parçalarının büyük bölümü Amerikan şirketleri tarafından üretiliyor. San Diego, California merkezli büyük bir yarı iletken şirketi olan Qualcomm Inc. tarafından üretilen çipler ve New York merkezli Corning Inc. tarafından yapılan dokunmatik ekran camları dahil.
Bu bileşenlere alternatifler var ve Vestel bunlardan bazılarını kullanıyor. Örneğin bir kaç telefonunda, Qualcomm tarafından yapılanlar yerine Tayvan’ın MediaTek Inc. şirketi tarafından tasarlanan çipler kullanılıyor.
Vestel açısından değiştirilmesi daha zor olan, Alfabhet Inc.’in yani Google’ın desteklediği Android işletim sistemi. Vestel’in haricinde dünya çapında satılan cep telefonlarının çoğunu Android sistemi destekliyor.
http://gazetemanifesto.com/2018/boykotdemistierdoganinonerdigitelefonamerikanmalicikti198286/
ADD'den Ali Erbaş'ın WhatsApp'tan attığı o mesaja sert tepki33 izlenme
Rekor bütçeye sahip Diyanet İşleri’nin Başkanı Ali Erbaş'ın VIP araçları!52 izlenme
AKP'liler Benzin zammından, MTV zammından değil, cam filminden şikâyet ediyor !183 izlenme
Hapisteki 10 bin IŞİD'li teröristin masrafını Türkiye karşılayacak!521 izlenme
İstanbul’da Kur'an kursunda cinsel istismar! Annesi ortaya çıkardı!462 izlenme
Kur korumalı mevduatta flaş değişiklik42 izlenme
AKP'nin kurucusuyum diyen emekli isyan etti: "16 milyon emekli dilenci olduk. Dışarı çıkmaya, esnafın yüzüne bakmaya utanıyoruz"24 izlenme
CHP’li vekillere 217 dava dosyası!63 izlenme