Koronavirüs salgını nedeniyle birçok kurum ihalelerini iptal ederken kayyımın yönetimindeki Türk Hava Kurumu (THK) 11 uçağının ardından aralarında meskenlerin de bulunduğu 7 taşınmazını daha satışa çıkardı.
“UÇAKLARIMIZ MEYDANDA HAZIR BEKLİYOR”
İhaleler mayıs ayında yapılacak. Hükümet geçen yıl orman yangınlarıyla mücadelede THK uçaklarını kullanmadı.
THK’nin “Uçaklarımız meydanda hazır bekliyor” açıklamalarına karşın, hükümet yangınlara helikopterle müdahale etti. Bu tavır muhalefet tarafından eleştirilirken, hükümet THK’nin ihalede yüksek teklif verdiği için tercih edilmediğini bildirdi.
THK yönetimine geçen ekim ayında kayyım atandı. Kurumda son günlerde yaşananlar ise dikkat çekti. THK geçen günlerde kurum envanterinde bulunan 11 adet “M18 A/B Dromader uçağını” ve depoda bulunan formlu/formsuz malzemelerini satışa çıkarmıştı.
Uçakların ihalesi 13 Nisan’da “belli istekliler arasında ihale” usulüyle gerçekleştirilecek. Bu uçaklar ilaçlama ve yangın söndürme faaliyetlerinde kullanılıyordu. THK daha sonra Kütahya’nın merkez ilçesindeki taşınmazını da “kapalı teklif açık arttırma usulü” ile satacağını duyurmuştu.
7 TAŞINMAZ SATIŞTA
THK dün de 7 taşınmazını daha satışa çıkardı. Eskişehir Tepebaşı ilçesi Cumhuriyet Mahallesi’ndeki mesken vasıflı taşınmaz 11 Mayıs’ta, Adana Yüreğir’de yer alan zemin kat 1 bağımsız bölüm 15 Mayıs’ta, Muş merkezdeki taşınmaz 7 Mayıs’ta, Bursa Osmangazi’deki konut 18 Mayıs’ta, Yalova Çiftlikköy’deki mesken 8 Mayıs’ta, Kocaeli İzmit ilçesindeki taşınmaz 13 Mayıs’ta, Denizli Pamukkale’deki taşınmaz 6 Mayıs’ta satılacak. İhaleler kapalı teklif açık artırma usulüyle yapılacak. THK’deki bu taşınmazların halen kullanılan taşınmazlar olduğu da öğrenildi.
http://www.krttv.com.tr/gundem/turkhavakurumunevarneyoksatiyorh31708.html
Eski AKP'li vekilden çok konuşulacak itiraf: Çocuklarımın yüzüne bakamıyordum89 izlenme
260 milyonluk borcu halka yazacaklar!514 izlenme
Bakanlık önünde 'açlık' çığlığı: Madenci hak ararken bayıldı21 izlenme
Kralları için 3 gün yas tutmuştuk…Suudi Arabistan’dan Türkiye’ye ‘boykot’ çağrısı!194 izlenme
Damadın enkazı ortaya çıkıyor! Kamu kurumlarına milyonlarca liralık tüy dökücü krem!85 izlenme
İmamoğlu’ndan 'Tramvay hattı bizim dönemimizde yapıldı' diyen AKP’lilere derslik kapak! 'Anlıyorum, kıskanıyorlar. Alkışlamayı öğrenmeliler ve alışmalılar!'86 izlenme
Sri Lanka’da halk devlet başkanının sarayını bastı, havuzunda istifa sloganları attı, başkan son anda kaçtı!46 izlenme
AYM'den gece alkol satışı yasağına ilişkin karar38 izlenme