Türkiye’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek NATO Zirvesi öncesinde Antalya’da sabah saatlerinde çok sayıda adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonlarda, aralarında çeşitli sol siyasi parti, kitle örgütü ve gençlik örgütlerinin üyelerinin de bulunduğu 35 kişi gözaltına alındı. Edinilen bilgilere göre, sabah erken saatlerde gerçekleştirilen operasyonların ardından gözaltına alınan kişiler emniyete götürüldü. Soruşturma kapsamında şüpheliler hakkında 24 saat süreyle avukatla görüş kısıtlaması kararı getirildiği öğrenildi.
Operasyonların gerekçesine ve gözaltına alınan kişilere yöneltilen suçlamalara ilişkin resmi makamlardan henüz ayrıntılı bir açıklama yapılmadı.
Zirve öncesinde gerçekleştirilen operasyonlar, bazı siyasi çevreler ile demokratik kitle örgütlerinin tepkisine neden oldu. Operasyonların muhalif kesimlere yönelik olduğunu savunan örgütler, gözaltı kararları ile avukat görüşmesine getirilen kısıtlamaya tepki gösterdi.
Hak savunucuları ve demokratik kitle örgütleri, gözaltına alınan kişilerin hukuki durumunu takip ettiklerini ve gelişmelere ilişkin kamuoyunu bilgilendireceklerini açıkladı. Gözaltına alınan 35 kişinin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.
Ankara'da 78 Temmuz'da gerçekleştirilecek NATO Zirvesi öncesinde, çok sayıda ilde gözaltı işlemleri devam ediyor. Akademisyen ve yazar Doç. Dr. Sibel Özbudun, sosyal medya hesabından, akademisyen ve yazar Temel Demirer ile gözaltına alındığını duyurdu. T24'ten Buse Söğütlü ve Oda TV'den Ceren Erdoğdu da gözaltına alındı.
Cehaletin sınırı yok ! Diyanet'in kararını dinlemeyen şahıs caminin kapısını tekmeledi !150 izlenme
Aydınlı yurttaşlardan Özlem Çerçioğlu isyanı! Belediye önünde oy pusulası yaktılar18 izlenme
AKP bu sefer de oraya göz dikti! İBB'ye dava açtılar!51 izlenme
THK kayyumu satışa geçti!41 izlenme
Elon Musk'a çok önemli İmamoğlu çağrısı23 izlenme
İran hava sahası üzerinde uçuş yapan bir pilot, önünde 25 füze ateşlendiğini kaydetti266 izlenme
Kartalkaya faciasında skandal görüntüler: Otel müdürü kimseye haber vermeden kaçmış!16 izlenme
17 yaşındaki gencin ölümüne neden olmuştu: Fatma Zehra Kınık, aileye para teklif etti34 izlenme
Bakan Süleyman Soylu'ya kritik sorular! Türkiye'yi ayağı kaldıran sızıntı iddiaları Meclis’e taşındı
AKP'nin gözde holdingine bir ayda iki elektrik enerjisi ihalesi!
Ayasofya ibadete açıldıktan sonra sessiz sedasız o yeri kapattılar!
O sözler salonu ayağa kaldırdı: İşte, Ekrem İmamoğlu'nun konuşmasının tamamı