Home
08 Aralık 2019 ( 60 izlenme )
Reklamlar

Bu da oldu! Sudan’dan ithal sarımsak!


Türkiye’de üreticiler kan ağlarken, Sudan’la yeni ticaret anlaşması yaptık. 126 ülkeden 133 değişik meyve ve sebze ile canlı hayvan ve et ithal eden Türkiye, şimdi de Sudan’dan bin ton sarımsak, 500’er ton dondurma ve makarna dahil, çeşitli ürünler alıyor.




İki ülke arasında imzalanan ticaret anlaşması ile Sudan'dan 50 bin büyükbaş, 2 bin küçükbaş hayvan, 30 bin ton buğday, 15 bin ton kavunkarpuz, 14 bin ton marul ve lahana, 8 bin ton et, 2 bin ton tereyağı, bin ton sarımsak, 2 milyon adet yumurta, 500 ton bal, 5'er bin ton patates, domates, buğday,arpa, yulaf, mısır, 2 bin ton da üzüm ithal edilecek.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Ünal Çeviköz, ‘'Bu ürünlerin tamamı Türkiye'de üretiliyor. Bu anlaşma iç piyasa ve üreticilerimizin aleyhinedir, Türkiye giderek ithalata bağımlı hale geliyor'' dedi.

‘KAPASİTE GELİŞTİRME'YMİŞ

Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran ise işbirliğini “Sudan'ın tarım ve hayvancılık kapasitesini geliştirmeye yönelik” diye tanımladı.

https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/sudandanithalsarimsak5496442/?fbclid=IwAR3iV3xjjDCIIihjChQyhNAy3xTt0NWH5VUw2bj4iYRRi5_LUZgpHe_hE

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Yok böyle kulis: Erdoğan İmamoğlu operasyonunun 'boş dosyasına' çok kızmış Orman Genel Müdürlüğ'nden şok açıklama: Hava gücümüz iyi ama destek vermek isteyen ülkeleri kıramıyoruz! Yük taşıyan at hastalandı ve sıcağa dayanamadı! Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıkladı: Toplam vaka sayısı 225.173'e, can kaybı da 5.596'ya yükseldi!