İki ülke arasında imzalanan ticaret anlaşması ile Sudan'dan 50 bin büyükbaş, 2 bin küçükbaş hayvan, 30 bin ton buğday, 15 bin ton kavunkarpuz, 14 bin ton marul ve lahana, 8 bin ton et, 2 bin ton tereyağı, bin ton sarımsak, 2 milyon adet yumurta, 500 ton bal, 5'er bin ton patates, domates, buğday,arpa, yulaf, mısır, 2 bin ton da üzüm ithal edilecek.
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Ünal Çeviköz, ‘'Bu ürünlerin tamamı Türkiye'de üretiliyor. Bu anlaşma iç piyasa ve üreticilerimizin aleyhinedir, Türkiye giderek ithalata bağımlı hale geliyor'' dedi.
‘KAPASİTE GELİŞTİRME'YMİŞ
Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran ise işbirliğini “Sudan'ın tarım ve hayvancılık kapasitesini geliştirmeye yönelik” diye tanımladı.
Güney Kore'de meydana gelen kazada pistten çıkan uçak duvara böyle çarptı!51 izlenme
İşte krize neden olan çek düzenlemesinin AKP'li imzacıları!67 izlenme
Devlet protokolü neden Bilal'i 'hazır ol'da bekliyor?518 izlenme
Muhittin Böcek yoğun bakımdayken, AKP'li Menderes Türel'den hizmet kıyaslaması!108 izlenme
Dolar yükseldi, ABD petrolü uçtu benzine zam bekleniyor!172 izlenme
Parasını geri alabilen iki futbolcudan biri olan Ayhan Akman konuştu37 izlenme
Biyogaz Santrali’ne direnen köylüye sert müdahale! Ortalık savaş alanına döndü!72 izlenme
Almanlar açıkladı! Erdoğan’ın Berlin ziyaretinin maliyeti en az 160 bin euro!63 izlenme
Yok böyle kulis: Erdoğan İmamoğlu operasyonunun 'boş dosyasına' çok kızmış
Orman Genel Müdürlüğ'nden şok açıklama: Hava gücümüz iyi ama destek vermek isteyen ülkeleri kıramıyoruz!
Yük taşıyan at hastalandı ve sıcağa dayanamadı!
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıkladı: Toplam vaka sayısı 225.173'e, can kaybı da 5.596'ya yükseldi!