ALPET İÇİN REKABET KURUMU'NA BAŞVURU
Akaryakıt dağıtım sektöründe sonuçlanmak üzere olan bir başka satış daha gündemde…
TBank’ı alarak bankacılık sektörüne adım atan Zeren Grup, Altınbaş Holding’e ait Alpet’i satın almak için Rekabet Kurumu’na başvurdu.
Zeren Group Yatırım Holding Anonim Şirketi, Altınbaş Petrol ve Ticaret Anonim Şirketi’nin (Alpet) hisselerinin tümünü devralacak. Alpet’in, 300’e yakın istasyonu bulunuyor.

TAŞLAR YERİNDEN OYNADI
Akaryakıt dağıtım sektöründe taşlar yerinden oynadı. Sektörden, peş peşe satış haberleri geliyor. İlk bomba geçen hafta patladı. Hollandalı Vitol’e ait Petrol Ofisi Grubu, İngiltere merkezli enerji devi BP’nin Türkiye'deki akaryakıt dağıtım şirketini satın alacağını duyurdu. BP, 111 yıldır Türkiye’de faaliyet gösteriyordu. Satışın, 2024'te tamamlanması bekleniyor.
Petrol Ofisi Grubu'nun ana hissedarı Vitol'ün yönetim kurulu üyesi Chris Bake, satış süreciyle ilgili yaptığı açıklamada, “Türkiye enerji sektörünün milli gururu Petrol Ofisi Grubu'nun daha da güçlenmesini sağlayacak bu adımı atmaktan ötürü son derece mutluyuz. Genç ve dinamik nüfusu ve büyüme potansiyeliyle Türkiye'nin geleceğine olan güvenimiz tam” dedi.
Petrol Ofisi Grubu CEO'su Mehmet Abbasoğlu da “Pazardaki gücümüzü daha da pekiştirecek bu heyecan verici buluşmayı ve yeni ekip arkadaşlarımızın aramıza katılmasını sabırsızlıkla bekliyoruz” diye konuştu.
Akaryakıt sektöründe kulisler bir kez daha hareketlendi. Kulislerde, Zülfikarlar Holding’e bağlı TP Dağıtım ile İsviçre kökenli Gunvor arasında yürütülen görüşmelerin sonuçlandığı konuşuluyor. Buna göre Gunvor, 760’ı aşkın akaryakıt bayi bulunan TP Dağıtım’ı satın alacak. Tarafların, bu konuda anlaşmaya vardığı, Rekabet Kurumu’na hisselerin devri için başvuru yapıldığı ifade ediliyor.
Zülfikarlar Holding, TP Dağıtım’ı 2016 yılında Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın (ÖİB) açtığı ihalede, 490 milyon TL bedelle satın almıştı.
halktv.com.tr
Ateşkese rağmen İsrail'den Lübnan'a hava saldırısı!7 izlenme
Konya’da provokasyon! Laikliği hedef alan bir grup sokaklara ‘yaşasın şeriat’ yazıp görüntüleri sosyal medyada paylaştı54 izlenme
Zeren Ertaş’ı andı, yurttan atıldı25 izlenme
İcra ve iflas dosyası sayısı 2024'te 39 milyona dayandı26 izlenme
Kürşat Ayvatoğlu hakkında flaş karar!90 izlenme
Bakan Koca açıkladı: 111.157 yeni vaka tespit edildi, 83.536 kişi sağlığına kavuşurken, 248 kişi hayatını kaybetti!57 izlenme
Yeni Akit'ten tacize uğrayan kadınlar için iğrenç başlık16 izlenme
Twitter, Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü’nün hesabını askıya aldı!62 izlenme
Araç kiralarına milyonlar harcandı!
Sadi Konuk Hastanesi doktoru Selçuk Köse coronavirüs nedeniyle yoğun bakımda
Küresel gıda fiyatları Kasım ayında düşüşe geçti.
Cuma namazında minbere çıktı, vaaz veren imama tepki gösterdi "Hoca faiz haram olduğunu anlatıyorsun ama gerçeği niye söylemiyorsun, devlet bunu yapıyor, bunu da desene!"