Muğla’nın Bodrum ve Milas ilçelerinde 2021 yılında çıkan büyük ormanında ilk kez görülen yangın söndürme tankının akibeti merak konusu oldu. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 2020 yılında Rusya’dan ithal edilen yangınla mücadele tanklarından ilki Milas’ın Bayır Köyü’ndeki yangında kullanıldı. TIR’dan indirilen yangın tankında bulunan üç kişilik ekibin dışarıdaki havadan etkilenmeden, yanan ormanın içine girip, hem yol açıp hem de su püskürtebildiği ve yangının tam ortasına girip müdahale edebildiği belirtildi.
5 YILDIR ORTADA YOK
Alatepe Köyü eski Muhtarı Mehmet Atıcı SÖZCÜ’ye, “Aradan 5 yıl geçmesine rağmen tankı bir daha görmedik. Oysaki Muğla yangın bölgesi başımıza gelenleri görüyoruz. Bu yangın tankı mutlaka çoğaltılıp kullanılmalıydı, ama ne ben ne bir başkası bir daha tankı gören olmadı” diye konuştu.
Dönemin Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, “Yeşil doğaya ‘kırmızı tank gücü’ adını verdiğimiz bu projede ilk etapta satın aldığımız tankları, daha sonra savunma sanayimizle de işbirliği yaparak kendimiz üretmeyi planlıyoruz” demişti.
Sözcü
Atatürk’ün o sözleri canlandırıldı: "Efendiler, yarın Cumhuriyeti ilan edeceğiz!"32 izlenme
Patiswiss CEO’su gitti yerine eşi geldi96 izlenme
Vatandaşa ucuza satmak yerine kasa kasa patatesi çöpe döktüler36 izlenme
Ekrem İmamoğlu Nagehan Alçı'yı çok fena bozdu 'Bu tarifiniz çok sığ !'425 izlenme
Milli Mücadele’nin karargâhını yıkmak istediler! Vali’nin sözleri krize yol açtı geri adım atıldı27 izlenme
Verilen sözler tutulmadı...Bankalardan emekliye promosyon darbesi!23 izlenme
Rojin'in babası adalet istedi: "Çektiğim videoları izliyorum, fotoğraflara bakıyorum, gece gündüz aklımdan çıkmıyor, ağlıyorum. İçim yanıyor. Rojin için adalet istiyorum"38 izlenme
Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında bir polis görevden alındı56 izlenme
36 yıllık büyük lojistik firması konkordato ilan etti!
Eşsiz gösterinin kokpit içi görüntüleri! Türk Yıldızları 100.Yılda böyle uçtu
'Kapanan dükkân yok' diyen Erdoğan'ı kızdıracak açıklama! Türkiye genelinde 80 bin 704 esnaf ve30 bin 931 şirket kapandı!
TÜİK'i köşeye sıkıştıran gelişme! Emekli maaşlarını değiştirmeye yetecek mi?