Bülent Arınç, Yıldırım Akbulut, Mehmet Ali Şahin, Köksal Toptan'ın da yer aldığı Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyelerine aylık 18 bin lira maaş ödeneceğine ilişkin tartışma sürerken, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “Ödeme miktarı Cumhurbaşkanınca belirleniyor” dedi ve maaş miktarını açıklamadı.
Oktay, CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca'nın bu konudaki soru önergesini cevapladı. Ancak ‘'Yüksek İstişare Kurulu kaç kişiden oluşacaktır? Üyelerin seçilme şartları nedir? Üyelerin başlangıç maaşı ne kadar olacaktır? Bütçeden ne kadar ödenek ayrılmıştır?” sorularına yanıt vermedi. Maaş miktarı konusundaki yetkinin Cumhurbaşkanında olduğunu söylemekle yetindi. Kurul üyelerinin sayısı hakkında da bilgi vermedi.
FOTO:AA – n, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “Ödeme miktarı Cumhurbaşkanınca belirleniyor” dedi ve maaş miktarını açıklamadı.
SAYDAMLIK İLKESİ
Kurulun üyeleri ve alacakları maaşlar tartışmalara neden olunca CHP'li Karaca, soru önergesiyle konuyu Meclis gündemine taşımıştı. Karaca, ‘'Devletin en üst makamı olarak Cumhurbaşkanlığı bünyesinde kurulan bir kurulun belirsiz olması, hukuk devleti ile bağdaşmamaktadır. Mali saydamlık ilkesi de idarenin en temel ilkelerinden biridir” dedi.
Önergeye cevap veren Fuat Oktay ise, ‘'Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu,1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı hakkındaki kararnamenin 4/A maddesinde düzenlenmiştir. Yüksek İstişare Kurulu üyeliğine atanacaklarda aranacak nitelikler, 1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinde belirlenmiştir. Kurulun üyeleri Cumhurbaşkanınca atanır, çalışma usul ve esasları ile üyelere yapılabilecek ödemeler Cumhurbaşkanınca belirlenir” demekle yetindi.
‘EDEPSİZLER’ DİYE ÇIKIŞMIŞTI
Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyeliğine atanan Bülent Arınç, maaşıyla ilgili tartışma açanları “Edepsizler” diye azarlamış ve “Kanun Hükmünde Kararnamelerle (KHK) mağdur olan binlerce kişi var” diyerek aldığı maaşın yarısını “KHK mağdurlarına” vereceğini açıklamıştı.
https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/bulentarincinmaasiaciklanmadi5242815/
Danıştay izin vermedi: Atatürk Orman Çiftliği Bira Fabrikası kurtuldu306 izlenme
Ölüm orucundaki avukat Ebru Timtik hayatını kaybetti!98 izlenme
AKP'li belediyeden tepki çeken 19 Mayıs paylaşımı!343 izlenme
HÜDA PAR'lı milletvekili adayı, Hizbullah'tan hapis yatmış76 izlenme
Cumhuriyetimizin güneşi Köy Enstitüleri 81 yaşında81 izlenme
Sahte imza soruşturmasında pes dedirten detaylar: Ehliyet sonucu 10 puandan 72'ye yükseltildi, 22 de suç kaydı var!20 izlenme
CHP'li Emir: "VIP listeler hazırlandı, torpilli kişilerde aşılama başladı"87 izlenme
AKP’li başkan çalışanları işten çıkardı, ‘çıkarttım işte’ diye kendini savundu57 izlenme