MSB tarafından yapılan açıklamada F16 kazasına ilişkin bulgularda; şehit İbrahim Bolat'ın son ana kadar uçağı kontrol etmeye çalıştığı anlaşıldı.
Şehit pilot Bolat'ın, uçağın oldukça işlek olan otoyola düşmemesi için çabaladığı ve büyük bir faciayı engellediği ifade edildi. MSB "Kahraman pilotumuz uçağı terk etmek için fırlatma sistemini son anda çalıştırdığı tespit edilmiştir" açıklamasında bulundu.
Bakanlık, “Bulgaristan sınırımızda tanımlanamayan bir radar izi tespit edilmesi üzerine, alarm reaksiyon görevi kapsamında 2 adet F16 savaş uçağımız 9’uncu Ana Jet Üs KomutanlığıBalıkesir’den aynı anda kalkış yaptı. Savaş uçağımızın biri ile 00.56’dan itibaren telsiz irtibatı ve radar iz bilgisi kesildi. Kahraman pilotumuz uçağı terk etmek için fırlatma sistemini son anda çalıştırdığı tespit edildi. Olayın meydana geliş sebebi, kaza kırım ekibinin detaylı incelemesi sonrası açıklığa kavuşacaktır” açıklamasını yaptı.
Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadelere de yer verildi:
"Derhâl başlatılan arama kurtarma çalışmaları sonucu kaza kırıma uğrayan uçağımızın enkazına ulaşılmıştır. Kahraman pilotumuz uçağı terk etmek için fırlatma sistemini son anda çalıştırdığı tespit edilmiştir. Meydana gelen kazada kahraman pilotumuz şehit olmuştur. Olayın meydana geliş sebebi, kaza kırım ekibinin detaylı incelemesi sonrası açıklığa kavuşacaktır. Bu konuda yapılacak resmi açıklamalarımız dışında iddia ve yorumlara itibar edilmemesi önem arz etmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize bir kez daha Allah’tan rahmet; kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır diliyoruz."
Sözcü
Kılıçdaroğlu "Kalemini satan gazeteciler" dedi Fatih Portakal üstüne alındı43 izlenme
AKP kurmayları görüştü: Düğmeye basılıyor, sosyal medyaya sınırlama gündemde27 izlenme
Ekmeğe büyük zam! Türkiye genelinde uygulanacak39 izlenme
6 Şubat felaketinin ilk anları! "Kıyamet kopuyor annemi ara"43 izlenme
Toplu taşıma araçlarının getirdiği hava akımında corona virüsü riski!90 izlenme
Bursa’da Suriyelilerle Türkler arasında tehlikeli gerginlik!460 izlenme
Gelibolu yanıyor! Çanakkale söndürülmeden tarihi yarımadadan duman yükseldi65 izlenme
'Mutlak butlan bekliyoruz' dediği iddia ediliyordu: CHP'den jet açıklama geldi27 izlenme
Kurtlar Vadisi’nde Epstein'in fuhuş adası detayı: Kan donduran olayları yıllar önce anlatmışlar
Kadın teğmen tecavüz edilmekle tehdit edilmişti. Yargıdan skandal karara tepkiler sonrası U dönüşü
Erol Mütercimler 'Sevr yeniden geliyor, hazır olun !'
AKP'nin listesinde dikkat çeken 'Sedat Peker' detayı